De Verdronken Zwarte Polder Nieuwvliet

Natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen

Moeder natuur heeft Zeeuws-Vlaanderen goed bedeeld. Aan de uiterste oostgrens van de streek, langs de Westerschelde vind je het Verdronken Land van Saefthinge, het grootste aaneengesloten “natte” land van West-Europa. Met zijn slikken, schorren en oude polders staat dit grensoverschrijdend staatsnatuurreservaat hoog aangeschreven bij het Wereld Natuur Fonds.

Dan hebben we ook nog Het Zwin in het uiterste westen. Dit grensoverschrijdende natuurreservaat bestaat uit schorren en duinen. Hier broeden meer dan 100 verschillende vogelsoorten. Het lamsoor dat er groeit zorgt in de zomermaanden voor een mooie paarse kleur op de Zwinvlakte.

Voor vogelliefhebbers is Zeeuws-Vlaanderen een paradijs, want er zijn veel vogelreservaten. Niet ver van de vuurtoren bij Breskens bevindt zich een vogeltelpost. Trekvogels op de terugweg van Afrika en naar het hoge noorden hebben de gewoonte om hier even uit te rusten om daarna samen de Westerschelde over te steken. Voor jou dé kans om vele vogelsoorten te observeren.

Westdorpe

Canisvliet

• westdorpe
tussen Sas van Gent en Sluiskil