Wallen in Retranchement

Paardentoerisme Zeeuws-Vlaanderen

Altijd al eens willen paardrijden op het strand? Op diverse plekken is het mogelijk om de Zeeuws-Vlaamse stranden met een paard te ontdekken. Paarden dienen gebruik te maken van de daarvoor aangewezen duinovergangen en dan direct over te steken naar het water.De duinovergang bij manage Nieuwvliet is uitermate geschikt om het strand te betreden vanwege een extra brede berm voor de paarden.

Enige uitzondering vormt het ruiterpad in de zwarte polder dat zich in de duinen bevindt en zich bevindt op ongeveer de grens tussen de weilanden en duindoorn bossages. Dit is tevens bedoelt om het mogelijke drijfzand, bij bepaalde waterstanden, op het strand te omzeilen.

Verder beschikt Zeeuws-Vlaanderen over vele brede grasbermen, wat paardrijden zeer plezier maakt. Maak daar waar mogelijk is dan ook altijd gebruik van deze bermen.

Op de duinovergangen zijn ruiters verplicht, volgens de gemeentelijke APV, om eventuele paardenpoep te verwijderen of in de berm te schuiven.

Voorts is het aan te bevelen rekening te houden met eb en vloed en eventuele drukte op het strand om geen onnodige gevaarlijke situatie te laten ontstaan. Op het strand voor Cadzand wordt er vaak gevliegerd waar sommige paarden bijzonder bang van kunnen zijn.

Verdere info en een kaartset met routes zijn verkrijgbaar bij www.paardentoerisme-zeeland.nl. De VVV kantoren in Cadzand, Sluis, Breskens en Terneuzen verkopen een Ruiternetwerk kaart.

Periode
Vanaf 1 mei tot 1 september voor 10.00 uur 's ochtends en na 18.00 uur 's avonds. Enkel toegestaan langs de vloedlijn.
Buiten de gestelde periode is het strand de gehele dag toegankelijk.