Philippine, mosselstad

Ooit was Philippine een mosselhaven, verbonden met de Braakman. Dit water was bijzonder geschikt om mosselen te kweken. De verzanding en afsluiting van De Braakman, in 1952, betekenden echter het einde van de havenactiviteiten van Philippine. Nu zijn het de restaurants die de mosselnaam hoog houden. Het dorp heeft slechts 2200 inwoners, maar wel acht mosselrestaurants. Vijf van de patrons zijn familie van elkaar. Ze hebben dezelfde grootvader: de mosselvisser Arie Wiskerke die hier in 1907 een mosselrestaurant begon. Samen serveren de acht zo’n half miljoen kilo mosselen per jaar!

Arie Wiskerke Philippine

Zeker zien!

In Philippine valt genoeg te zien, ontdekken en beleven. Van mosselpad tot galeries en van gewassenroute tot culinaire kunstwandeling. En wat dacht je van de bruisende Mosselfeesten in augustus? Ook een bezoek aan de prachtige en unieke RK Kerk kan altijd geregeld worden. Attracties CultuurNatuur

Mosselpan Philippine

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of smul uit een torenhoge pan, boordevol goudgele mosselen in een sfeervol restaurant. Ook een culinaire kunstwandeling behoort tot de mogelijkheden. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Fietsen Philippine

Fietsen & Wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Philips de Schone, restanten van forten, schansen en linies en Prins Maurits. En dan fiets of wandel je ineens zomaar de grens over. Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!


Mosselmonument Philippine

Ontdek meer met een gids erbij!

Natuurlijk kun je met je groep op eigen gelegenheid Philippine en omgeving verkennen, maar het wordt nóg interessanter en leuker met een gids erbij! De gidsen van het Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen voegen wat extra’s toe en maken de wandelingen en groepsdagtochten voor zowel jong als oud gezellig, apart en avontuurlijk. Maak van je uitstap een topdag! Neem contact met ons op via tel. +31 (0)115-621022 of terneuzen@vvvzeeland.nl.

Hanging baskets Philippine

Driedaags arrangement

Philippine leent zich uitstekend voor een leuke daguitstap of meerdaags arrangement met partner, familie of vrienden! Boek bijvoorbeeld eens het arrangement 'Mosselen en méér in Philippine!'

Lees verder
Mosselpad Philippine

Mosselpad

De geschiedenis van Philippine ontdek je door de bewegwijzerde wandelroute 'Mosselpad' te volgen. Tijdens de wandeling geniet je van de bloemenpracht en zie je veel cultuur historisch erfgoed. Wist je bij-voorbeeld dat dit mosseldorp vroeger een vesting was? Aan het Philippine-kanaal, vlakbij de oude haven, staan panelen die je meer vertellen over de historie.