Vestingstad Sas van Gent

Sas van Gent is centraal gelegen in Zeeuws-Vlaanderen aan het kanaal van Gent naar Terneuzen. Deze vestingstad wordt ook wel 'sluis van Gent' genoemd en is nauw verbonden met de Hanzestad Gent. De sluis is er nog steeds en het beeld van de 'Schepentrekker' herinnert aan de zware arbeid van vervlogen tijden. Van de vestingwerken is het voormalige bolwerk 'Generaliteit' met een achtkantige molenromp nog over.

Geveltjes Sas van Gent

Zeker zien!

In Sas van Gent valt genoeg te zien, ontdekken en beleven! Van een onderaards gangenstelsel tot industrieel museum. En wat dacht je van een wandeling langs de boulevard waar je de schepen bijna kunt aanraken? Mis de bruisende braderie en avondmarkt op 1 mei zeker niet!
Bekijk een aantal winkels in Sas van Gent.

Wijn Sas van Gent

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of smul van één van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!


Fietsen Sas van Gent

Fietsen & Wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met de Schepentrekker, stoere zeeschepen, oude bolwerken en verrassende dorpjes. En dan fiets of wandel je ineens zomaar de grens over. Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Bolwerk Sas van Gent

Ontdek meer met een gids erbij!

Natuurlijk kun je met je groep op eigen gelegenheid Sas van Gent en omgeving verkennen, maar het wordt nóg interessanter en leuker met een gids erbij! De gidsen van het Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen voegen wat extra’s toe en maken de wandelingen en groepsdagtochten voor zowel jong als oud gezellig, apart en avontuurlijk. Maak van je uitstap een topdag! Neem contact met ons op via tel. +31 (0)115-621022 of terneuzen@vvvzeeland.nl

Museum

In de voormalige suikerloods van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek aan de Westkade is het Industrieel Museum Zeeland gevestigd. Voor de industrialisatie van Zeeland was Sas van Gent het middelpunt. Tijdens de industrialisatie (1870-1910) werd Sas van Gent de thuishaven voor een aantal grote bedrijven: NV Zeeuwse Beetwortel-suikerfabriek (1872), de Walzemolen (1893) en de eerste Nederlandse Coöperatieve Beetwortelfabriek (1899) zijn hier voorbeelden van.

Bekijk de attracties in Sas van Gent