Leuchtturm am Strand von Breskens

Stranden van Zeeuws-Vlaanderen

Maar liefst zeventien kilometer lang en vier badplaatsen rijk: Breskens, Groede, Cadzand en Nieuwvliet. Prachtig schoon zand waar je schelpen in alle vormen tegenkomt maar ook oesters met prachtige tekeningen, kleine zeediertjes en… hier en daar een haaientand!

Het zicht op de Westerschelde met zijn drukke scheepvaart zorgt ervoor dat een dagje strand hier nooit saai is. Waar je het duin ook oversteekt, je bereikt altijd snel het strand waar een ruime plek voor het zonnebaden op je wacht. Het prachtige, uitgestrekte duinengebied met wandel- en fietspaden is erg geliefd bij natuurliefhebbers en sportieve recreanten. De gezellige strandpaviljoens op het strand en in de duinen maken het strandplezier compleet.

Breskens is dé maritieme badplaats bij uitstek met een eigen vissershaven en moderne jachthaven met 850 ligplaatsen. Groede ligt vlak aan zee en de Cletemspolder; een mooi duingebied met wandelpaden, een trekvlot, een vlonderpad en stapstenen om watertjes over te steken. Kinderen beleven hier veel spetterplezier!

Lees verder