Stad van de Vliegende Hollander, Terneuzen

De gemeente Terneuzen biedt alles voor een heerlijke ‘Land-in- zee‘ vakantie! Bezoek de stad van de Vliegende Hollander, Mosselstad Philippine, Vlasdorp Koewacht, eet asperges in Zuiddorpe en laat alle kernen je verrassen, www.onbegrensdterneuzen.nl.

Terneuzen, gelegen aan de machtige rivier de Westerschelde, is de maritieme stad waar al eeuwenlang hard wordt gewerkt. De dijken langs de Westerschelde, het sluizencomplex en het kanaal van Gent naar Terneuzen met veel internationale bedrijvigheid zijn hier de resultaten van. Maar er is ook tijd voor vertier! Met een theater, bioscoop, skipiste en de langste winkelstraat van Zeeuws-Vlaanderen biedt het moderne Terneuzen voor ieder wat wils.

Portaal van Vlaandere Terneuzen

Zeker zien!

In Terneuzen valt genoeg te zien, ontdekken en beleven. Van natuurspeeltuin tot schoolmuseum. En van beeldenroute tot retail therapie. Waan je als sleepbootkapitein tijdens een bezoek aan het sluizencomplex of bind de lange latten onder en sjees van een sneeuwpiste.
AttractiesCultuur NatuurWinkels

Sydney Terneuzen

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of smul van één van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. Ook een culinaire wandeling behoort tot de mogelijkheden. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Fietsen Terneuzen

Fietsen & Wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met de machtige Westerschelde, groene oases, de Vliegende Hollander en vogelrijke gebieden. En waar je ook gaat, de zilte zeelucht is nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog! 

Willibrordustableau Terneuzen

Ontdek meer met een gids erbij!

In juli en augustus laat een deskundige gids de bijzondere plekjes van Terneuzen zien en vertelt leuke wetenswaardigheden over de stad van de Vliegende Hollander. De wandeling brengt je ook langs de Beeldenroute op de Scheldeboulevard. Meer informatie: VVV Terneuzen, tel. +31 (0)115-760122 of terneuzen@vvvzeeland.nl.

VVV

VVV Terneuzen

Je bent van harte welkom in onze VVV-winkel in Terneuzen. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van onze glossy ENJOY! tot een praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten of originele souvenirs ben je bij ons aan het juiste adres: Noordstraat 62 | Tel. +31 (0)115-760122 | terneuzen@vvvzeeland.nl

Vesalius Terneuzen

Beeldenroute

’s Zomers toont Terneuzen de openluchtexpositie 'Beelden op de Scheldeboulevard'. Struise steen en stoer staal van kunstenaars van naam en faam staan gebroederlijk naast elkaar. Een mooier decor met de Westerschelde op de achtergrond is niet denkbaar. Van het spraakmakende beeld van Thom Puckey, het Vesaliusbeeld, is het elke dag genieten. Dit beeld is één van de grootste bronzen standbeelden in Nederland en staat op de Scheldeboulevard bij het Terneuzense stadhuis. Zeker kijken dus!

Winkelen

Shoppen in Terneuzen start op maandag vanaf 13.00 uur. Iedere vrijdag is de koopavond tot 21.00 uur.
Koopzondag is elke laatste zondag in de maand. Vrijwel alle winkels in winkelcentrum Schuttershof, Noordstraat, Markt en Steenen Beer zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Uiteraard sluit de horeca in het centrum daar bij aan. En: parkeren is bovengronds gratis, de parkeerplaatsen op Westerscheldedijk, Westkolkstraat en voor vergunninghouders uitgezonderd.

Webcam Westerschelde

Webcam Westerschelde

Klik op de foto of hier voor live beelden van de bedrijvigheid op de Westerschelde. De camera wisselt regelmatig tussen verschillende posities.