Sterrenrestaurants in West-Zeeuws-Vlaanderen

Culinair eten op het strand in Hoofdplaat

Sterrenrestaurants in West-Zeeuws-Vlaanderen

Op de grens van land en zee doen Zeeuwse chefs bijzondere, culinaire vondsten. Dat resulteert in maar liefst vijf Michelin sterrenrestaurants in West-Zeeuws-Vlaanderen. Dat is erg bijzonder. Het aantal Michelinsterren per inwoner in deze regio is zelfs groter dan Parijs.

 

La Trinité dineren in West Zeeuws-Vlaanderen

La Trinité

Het restaurant van François de Potter is gevestigd in een voormalig bankgebouw, midden in het centrum van Sluis. Waar ooit de bankloketten waren, is nu de keuken. Hier worden gerechten bereid vol smaak en kleur, vol avontuur, spanning en finesse. De vroegere parking is nu het tuinterras. Daar kun je in de lente en zomer heerlijk lunchen en dineren.

 

Jachthaven van Breskens

Spetters

In de moderne jachthaven van Breskens, biedt restaurant Spetters een fraai uitzicht over de haven en de Westerschelde. Laurent Smallegange werkt graag met streekproducten, zoals vis en schelpdieren uit de Noordzee. Daaraan voegt hij smaken toe van over de hele wereld. In het naastgelegen Eb & Food kun je, in een meer ongedwongen sfeer, kennismaken met de smaken van Spetters.

 

Syrco Bakker Pure C

Pure C

Chef-kok Syrco Bakker weet de gasten van Pure C steeds te verrassen met verfijnde en vernieuwende creaties. Uitzonderlijk gelegen op de duinen van Cadzand-Bad biedt het restaurant een schitterend uitzicht over zee, strand en duinen. Met zijn unieke stijl drukt topkok Sergio Herman onmiskenbaar zijn stempel op het trendy ingerichte restaurant. Syrco was jaren zijn rechterhand in de keuken van Oud Sluis.

 

AIRrepublic

AIRrepublic

Met uitzicht op de zee en de jachthaven van Cadzand is AIRrepublic een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman. Eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten met in de hoofdrol vis en schaal- en schelpdieren. Met focus op de klassieke keuken en Sergio’s roots. Daar draait het om in dit restaurant. Ook chef Alex Buiten werkt al langer samen met Sergio Herman. Hij kookte vijf jaar bij Pure C.

Culinair eten op het strand in Hoofdplaat

De Kromme Watergang

De keuken van De Kromme Watergang in Slijkplaat combineert aardse en zilte smaken met een eindeloze dosis lef en creativiteit. Wie het restaurant van Edwin Vinke nadert, ziet links het gerestaureerde schoolgebouw waarin het sterrenrestaurant is gevestigd. Rechts ligt De Zilte Hof. Deze proef- en showtuin speelt een belangrijke rol in de keuken van Edwin Vinke. Circa 260 gewassen zorgen voor een explosie van geuren, kleuren en smaak. Stap op de fiets en rijdt de favoriete fietsroute van Edwin Vinke