Arrangementen Zuid-Beveland

RONDJE Oosterschelde!!!

De Oosterschelde echt beleven? Zien? Proeven? Ruiken? Met de kop in de wind? Of juist heerlijk met de wind mee? En hoe doe je dat beter dan met de fiets!

Dat dachten de beide eigenaren koppels van Hotel Wemeldinge, Esther en Marc, en Hotel KOM!, Kyra en Marijn, toen ze alle vier de cursus “gastheerschap Nationaal Park Oosterschelde” volgden. Op de vraag vanuit de cursus om een echt Oosterschelde arrangement te maken, waren ze snel op 1 lijn: het Rondje Oosterschelde was geboren!

Zowel Esther en Marc als Kyra en Marijn hebben een hotel heel dicht bij de Oosterschelde. Esther en Marc in Wemeldinge op Zuid Beveland en Kyra en Marijn in Sint Maartensdijk op het eiland Tholen. In een rechte lijn dicht bij elkaar, maar met het bijzondere en grootste Nationale Park van Nederland, de Oosterschelde, er tussen.

De gast komt aan bij een van de twee hotels en kan kiezen: ga ik linksom of rechtsom het rondje rijden. Hoe staat de wind? Dat zal dan de belangrijkste, en wellicht de enige, vraag zijn. De gast krijgt een uitgebreid informatiepakket mee over de Oosterschelde; inclusief info over leuke en interessante bezienswaardigheden, belevenissen en stops (voor eten en drinken) onderweg.

Want fietsend over de dammen, de dijken, de bruggen, de fietspaden buiten- en binnendijks zal de gast de Oosterschelde echt beleven. Ook als hij/zij onderweg stopt, voor een lunch(pakket) of een kopje koffie, voor een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, het Oosterscheldemuseum of de oesterputten van Yerseke, bij de verdronken stad “Reimerswaal”: men zal de kracht van de Oosterschelde op vele manieren ervaren.

En wat is heerlijker dan na een dag goed fietsen lekker te genieten van echte Zeeuwse zaligheden: zoals mosselen, oesters, zeekraal, lamsoor of een Thoolse Tapa van stokvis. Dit alles zit in het Rondje Oosterschelde. Geniet van Zeeland!

Hoe kan dat beter dan fietsend langs, om, over de Oosterschelde en proeven van de Oosterschelde?

In het kader van de samenwerking tussen de deelnemende hotels en het Nationaal Park Oosterschelde, zal door Hotel Wemeldinge en Hotel KOM per deelnemende persoon 5 euro gedoneerd worden aan een speciaal project om onderzoek te verrichten naar een van de meest markante dieren in de Oosterschelde, de Bruinvis.

Wilt u meer weten? Kijk op de site www.rondjeoosterschelde.nl of op de site van hotel Wemeldinge: www.hotelwemeldinge.nl  . Of via de contactpersoon: Marc van Opstal, 06-26150990. 

Meer informatie over Nationaal Park Oosterschelde?: www.np-oosterschelde.nl, of www.ontdekdeoosterschelde.nl

Fiets-je-fit bij Hof van Zeeland

Inhoud van het arrangement

  • 3 overnachtingen naar keuze in een wellness- of saunawoning
  • onbeperkt gebruik van de sauna/wellness voorzieningen in de woning
  • onbeperkt gebruik van het buitenzwembad op het park of het subtropisch zwembad in Goes.
  • fietsknooppuntenkaart, fietsroute 't Wienkeltjespad, brochure fietscafés

Meer over dit wellness & fietsarrangement