Kwadendamme

Het dorp Kwadendamme ligt middenin het groene hart van Zuid-Beveland. Het is een klein maar levendig dorp. Met veel voorzieningen en met een prachtige omgeving.

Het dorp ligt in een aantrekkelijk landschappelijk gebied. De Zak van Zuid-Beveland staat bekend om de vele bloemdijken, polders met mooie beboomde dijken, welen en plassen. In de polders liggen veel historische boerderijen. Zoals de Kaneelpolderhoeve en de Roode Hoeve (vanwege de meekrap-rode kleur). Aan de Zwaakse Weel ligt de oudste boerderij, boerderij Kwistenburg. De Zwaakse Weel is het overblijfsel van de vroegere zeearm 'de Zwake'. Deze vormde vroeger de verbinding tussen Middelburg en Antwerpen. De overgebleven weel en omgeving vormen tegenwoordig een natuurgebied.

Kwadendamme en omgeving vormen een uitermate geschikt wandelgebied. Op onze site vind je diverse wandelroutes. Of stel zelf je route samen aan de hand van het knooppuntensysteem.

In Kwadendamme staat een rooms-katholieke kerk uit 1902, de Sint-Bonifatiuskerk. De kerk is in neogotische stijl gebouwd met neoromaanse gebrandschilderde ramen.

De historische stoomtrein Goes-Borsele heeft een halte bij Kwadendamme. De stoomtrein rijdt in de zomermaanden tussen Goes en Baarland. Kijk op de site voor de dienstregeling.

Eén van de leukste attracties van Zeeland vind je ook in Kwadendamme: Berkenhof’s Tropical Zoo. De attractie is al verschillende keren tot leukste uitje van Zeeland gekozen door leden van de ANWB. In de mini jungle zie je vlinders in allerlei kleuren. Maar ook een bont gezelschap aan andere dieren zoals een leguaan, kameleon of gordeldier. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor een hele dag vermaak. Kijk voor dit en andere uitjes ook op onze website.