Rilland

Rilland is het eerste dorp dat je tegenkomt als je Zeeland inrijdt vanaf Brabant. Het dorp ligt in de punt van Zuid-Beveland, vlakbij de Westerschelde. Snelweg A58 en treinstation Rilland-Bath zorgen voor een goede bereikbaarheid van het dorp.

Het oorspronkelijke Rilland is bij de Sint-Felixvloed in 1530 in het water verdwenen. Het lag toen in de Rietland-polder, daaraan dankt het dorp zijn naam. De huidige kern van het dorp ligt een paar kilometer verder dan het oude Rilland. Het heeft tot 1782 geduurd voordat Rilland weer op een dorp begon te lijken. Met een aantal woningen, een smederij, een school en een herberg.

Aan de rand van het dorp staat korenmolen De Witte Molen. Zoals de naam al zegt, is de molen, geheel volgens Zeeuwse traditie, gewit. Er wordt nog steed met de molen gemalen, door vrijwilligers. De molen is op afspraak te bezoeken en op Nationale Molendag en Open Monumentendag.

In de omgeving van Rilland liggen weidse polders waar je eindeloos kunt wandelen. Kijk voor routes in onze webshop. Of bepaal zelf je wandelroute aan de hand van het knooppuntensysteem.