's-Gravenpolder

Grenzend aan de Westerschelde en middenin Zuid-Beveland, ligt ‘s-Gravenpolder. Het een levendige kern met ruim 4600 inwoners. Het dorp heeft veel voorzieningen zoals een bakker, slager, supermarkt, snackbars en meerdere sportverenigingen.

In het midden van het dorp staat de Hervormde Sint Martinuskerk uit de 14 e eeuw. De kerk is in gotische stijl gebouwd en heeft een achthoekige klokkentoren. De toren is een officieel rijksmonument. De haring op de windwijzer zou verwijzen naar de vroegere visserij in het dorp. In de Middeleeuwen had ‘s-Gravenpolder een eigen haven.

Aan de Langeweg in het dorp staat de Elimkerk, een gereformeerde kerk. De kerk is gebouwd in 1977 en heeft ruim 1500 zitplaatsen. Daarmee is het een van de grotere kerken in Nederland, qua zitplaatsen althans. De kerk heeft een typische, spitse toren, van zo’n 35 meter hoog.

Aan de rand van het dorp ligt korenmolen De Korenhalm. De bakstenen molen is in 1876 gebouwd en beeldbepalend voor het dorp. De molen is maalvaardig en op afspraak te bezoeken.

Ten zuiden van ‘s-Gravenpolder ligt natuurgebied de Zwaakse Weel. Het is een voormalige zeearm. Er lopen diverse routes door het natuurgebied, zodat je hier uitgebreid kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Kijk voor routes in onze webshop of download de Zeeland App. Je kunt ook met een gids door het gebied.