HomeHome
Visit
Eilanden
Zuid-Beveland
Wemeldinge
Haven van Wemeldinge in Zeeland

Wemeldinge

Wemeldinge is met zijn ligging aan de Oosterschelde een populaire (vakantie)bestemming, met name bij watersporters. Het dorp in Zeeland heeft een sfeervolle jachthaven, verschillende winkels en gezellige restaurants. Lees snel verder als je meer wilt weten over Wemeldinge!

Wemeldinge, dorp aan de Oosterschelde

Wemeldinge ligt aan de Oosterschelde, het grootste nationaal park van Nederland. De plaats staat met name bekend om zijn duiklocaties. Op de website duikersgids.nl kun je informatie vinden over de duikstekken bij Wemeldinge. Blijf je liever op het droge? Er is ook een klein strand bij Wemeldinge.

Gelegen aan de Oosterschelde is het natuurlijk niet gek dat je in Wemeldinge ook heerlijke verse vis kunt proeven. Je vindt restaurants op allerlei plekken, van de gezellige jachthaven tot in de Dorpsstraat. 

Beschermd Dorpsgezicht

De Dorpsstraat van Wemeldinge is een beschermd Dorpsgezicht. Een mooie straat met vele leilinden die voor een bijzondere uitstraling zorgen. Tip voor een wandeling: let eens op de gevels van de huizen in de straat, want op sommige kun je nog de oude functie van de gebouwen zien. Via smalle steegjes, ook wel 'slopjes' genoemd, kun je ook de achterliggende wegen van de Dorpsstraat ontdekken. Het leuke is dat je op bordjes kunt zien wie vroeger bij de steegjes hebben gewoond.

Fietsen en wandelen

Leuke routes vlakbij Wemeldinge

Wat te doen in Wemeldinge

Geniet van een vaartocht vanuit Wemeldinge

Lijkt het jou leuk om een dagje het water op te gaan? Bij Sailforce kun je op pad met een kajuitzeiljacht met een professionele schipper. En het fijne is; je hoeft hiervoor geen zeilervaring te hebben. 

Maak een wandeling over de boulevard

In Wemeldinge kun je heerlijk wandelen over de boulevard. Loop vooral even richting de Oosterschelde. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het water. Heel misschien spot je wel bruinvissen! Of ga voor een leuke wandeling in de buurt van Wemeldinge, zoals de fruitroute.

Bezoek molen De Hoop of Molen Aeolus

Wemeldinge heeft twee korenmolens die het dorpsbeeld sieren: De Hoop en Aeolus. Molen De Hoop is de oudste van de twee en is af en toe nog in bedrijf. Op zaterdagmiddag is de molen open voor bezoek. Molen Aeolus kun je op afspraak bezoeken.

Wil je meer van Wemeldinge?

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd in Wemeldinge. Kijk op onze evenementenkalender voor wat er wanneer te doen is.

Ontdek ook andere leuke plaatsen

op Noord- en Zuid-Beveland