HomeHome
Visit
Eilanden
Zuid-Beveland
Yerseke
oesters Yerseke oesterputten

Yerseke

Yerseke is hét mossel- en oesterdorp van Zeeland. Kom je naar Zeeland voor de mosselen en oesters? Dan mag je een bezoek aan Yerseke niet overslaan! Er zijn oesterputten die je kunt bezoeken die worden gebruikt voor het kweken van oesters. Daarnaast heeft het dorp genoeg bezienswaardigheden waar je naartoe kunt. Denk bijvoorbeeld aan het Oosterscheldemuseum of het prachtige natuurgebied Yerseke Moer. 

Hét mossel- en oesterdorp van Zeeland

Yerseke staat centraal in de mosselvangst- en verwerking. De mosselen worden voornamelijk gevist in de Waddenzee en deels in de Zeeuwse wateren zoals de Oosterschelde. Alle mosselen komen uiteindelijk op de veiling van Yerseke terecht. Medewerkers van het Mosselkantoor controleren de mosselen op kwaliteit. Elke mosselvisser biedt zijn mosselen aan bij de mosselveiling in Yerseke. Je kunt op afspraak bij de Mosselveiling kijken.

 

Naast de mosselvangst worden er ook zelf oesters gekweekt. Dit vindt voornamelijk plaats in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. De oesters worden verwaterd in betonnen oesterputten. Daarna worden ze handmatig verpakt. Wist je dat je een rondleiding kunt volgen langs deze oesterputten?

 

In de zomer is het extra leuk een bezoek aan de Mossel & Oesterboulevard te brengen. Bezoek het dorp aan de Oosterschelde en ervaar waar de beroemde Zeeuwse mosselen en oesters vandaan komen. Geniet van de heerlijke zeevruchten in een van de vele restaurants, maak een rondvaart over de Oosterschelde en laat je rondleiden over de historische oesterputten. Of struin rond in de gezellige winkeltjes van het pittoreske vissersdorp. 

Bezienswaardigheden

in de buurt van Yerseke

Wat te doen in Yerseke

In Yerseke zijn er genoeg dingen te doen. Zo vind je in Yerseke het Oosterscheldemuseum, in het oude gemeentehuis. Hier kun je alles te weten komen over de oesterkweek, mossel-, kreeften- en kokkelvisserij. Kom je naar Yerseke om de mosselen en oesters te proeven? Dan kan je een rondleiding, inclusief proeverij, volgen langs de oesterputten of bestel een pannetje mosselen bij één van de mosselrestaurants. Verser krijg je het niet!

 

In het buitengebied van Yerseke ligt de Yerseke Moer. Dit is een natuurgebied waar veel vogels leven. Daarnaast is het één van de meest waardevolle natuur- en cultuurlandschappen van Zeeland. In Yerseke zijn er verschillende wandel- en fietsroutes die je kunt nemen. Zo is er een wandelroute Proef de Oosterschelde en een fietsroute Zilte route langs mosselen en oesters. Deze routes gaan door het vissersdorp Yerseke, onderweg kom je veel te weten over het dorp.

Bezoek Yerseke

Bekijk wat er te doen is

Mosselen eten in Zeeland

Yerseke staat dus écht bekend om haar oesters en mosselen. Ben je benieuwd op welke manieren je mosselen kan eten in Zeeland

Ontdek ook

andere dorpen en steden