Tips

De leukste drie uitjes van Zeeland

Zeeuwse Trots

Zeeuwen; al eeuwenlang een behoorlijk trots volkje.
Trots op hun land, maar ook op hun water.
Trots op hun dialect en zeker op hun Zeeuwse producten.

Graag vertellen wij u, namens VVV Zuid-Beveland en Tholen, de Gemeente Borsele en de gemeente Goes, dat wij Zeeuwen in 2012 enorm trots kunnen zijn op drie van onze Zuid-Bevelandse attracties. Speelboerderij het Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke, De Stoomtrein Goes- Borsele en Berkenhof’s Tropical Zoo in Kwadendamme zijn namelijk dit jaar door de ANWB genomineerd als ‘De leukste drie uitjes van Zeeland’. Afgelopen voorjaar hebben vele ANWB leden hun stem uit kunnen brengen op de website ‘Het land van ANWB’. Zij konden daarop aangeven welk Zeeuwse uitje zij als allerleukste hebben ervaren. Zoals gezegd rolden de voorgaande drie namen uit de bus, maar hoe kan het ook anders.

Op 24 mei was de officiële bekendmaking van de nummer één op het ANWB hoofdkantoor in Den Haag. Net als in 2011 mocht ook dit jaar Berkenhof's Tropical Zoo de titel "leukste uitje van Zeeland" in de wacht slepen.

Speelboerderij 't Klok'Uus

Speelboerderij het Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke staat garant voor urenlang speelplezier. Binnen in de boerderij kunnen de kleintjes eindeloos klimmen, klauteren en glijden in het supergrote speeltoestel met ballenbak. Buiten kunnen ze lekker skelteren, fietsen, springen, maar ook glijden van de supergrote waterglijbaan. Vergeet dus vooral je zwembroek niet. Voor kinderfeestjes en schoolreisjes bent u in ’s Heer Arendskerke zeker aan het juiste adres.
Het Klok’Uus biedt een ruim assortiment aan kinderarrangementen. Ook volwassenen kunnen zich bij het Klok’Uus prima vermaken met een potje Boerengolf of Lasergame.

lees meer (adres enz.)

Berkenhof's Tropical Zoo

Met de stoomtrein (of natuurlijk gewoon met eigen vervoer) kunt u zomaar in de overdekte jungle van Berkenhof’s Tropical Zoo in Kwadendamme belanden. Van bonte toekans tot kleurige kameleons, fladderende vlinders of nieuwsgierige aapjes, ze zijn allemaal, samen met nog veel meer tropische dieren, te ontdekken in deze tropische Zeeuwse tuin.
In april 2012 opende Berkenhof’s Tropical Zoo twee nieuwe projecten: Ontdek dino’s, mammoeten en sabeltandtijgers in ‘De fossielenmijn’ en sta oog in oog met leeuwen, neushoorns en olifanten op de ‘Afrika expo’. Wauw….dat moet wel spannend zijn!
In 2011 won Berkenhof’s Tropical Zoo de ANWB verkiezing van ‘leukste Zeeuwse uitje’.

lees meer

Stoomtrein Goes-Borsele

Neem plaats op de nostalgische zitbanken van de Stoomtrein Goes-Borsele en ervaar hoe het is om een rit te maken over de spoorwegen van de jaren 30’. Al tuffend en fluitend doorkruist u met de Stoomtrein het prachtige Zeeuwse landschap. Onderweg komt een ‘echte’ jaren 30 conducteur de kaartjes knippen en voor in de locomotief werkt de stoker zich in het zweet. Wat is een moderne sneltrein dan toch eigenlijk saai. Na een tussenstop in Kwadendamme rijdt de Stoomtrein verder richting eindstation Hoedekenskerke, waar voor jong en oud nog allerlei leuke bezienswaardigheden zijn in het treinenthema, zoals bijvoorbeeld een minitrein waarop kinderen mee mogen rijden en een modelspoorbaan.

lees meer (praktische info, Youtube, enz.)