Stoomtrein Goes-Borsele

Stoomtrein Goes-Borsele

100 jaar geleden hadden ze nog geen hoge snelheidstreinen. De trein had een stoker aan boord die kolen op het vuur gooide om de trein ‘op stoom’ te houden. Vanuit Goes kun je een ritje maken met zo’n echte oude stroomtrein. In mooi gerestaureerde locomotieven volg je het spoor van Goes naar Hoedekenskerke. Hier wordt de locomotief naar de andere kant van de trein gereden, zodat de trein weer met z’n neus de goede kant op staat voor de terugrit.De trein blijft ongeveer 50 minuten staan om weer volgetankt te worden met water. Het is een dorstig type, want hij ‘verstoomd’ zo`n 6.000 liter water per dag! Je hebt dus 50 minuten de tijd om de attracties te bezoeken. De meeste daarvan zijn vlak naast het station in het park De Pluimweide.

Fietsen mogen gratis mee, je kunt er dus eventueel ook voor kiezen wat langer te blijven en de terugreis op de fiets te doen. Ook is het mogelijk om met de eerste trein heen te gaan en met de tweede terug, op deze manier kan de treinrit goed gecombineerd worden met een ander uitstapje. In de Pluimweide tuft een minitreintje op een spoorlijn van 800 meter lengte. Er staan ook speeltoestellen, dus leef je lekker uit. Of ga naar het weitje met boerderijdieren, een midgetgolfbaan en een jeu-deboulesbaan.

De Pluimweide en De Buffer zijn open op alle dagen waarop de stoomtrein rijdt, van 11.00 tot 16.30 uur (daarnaast zijn het park en het gebouw van mei t/m augustus op alle zaterdagen, en in mei en juni ook op alle woensdagen geopend van 13.00 tot 16.30 uur). Voor de echte snoepers is het de moeite waard om naar het dorp te wandelen. Daar vindt je namelijk het ‘Wienkeltje van Wullempje’. Dit is een oud marskramerswinkeltje dat laat zien hoe de mensen begin vorige eeuw woonden en werkten. En natuurlijk kun je hier terecht voor ouderwets lekker Hollands snoepgoed! Het winkeltje is open op de dagen waarop de trein rijdt, van 11.00 tot 16.30 uur.