Wandelen in Zuid-Beveland

Wandelen en fietsen

Hou je van zon dan zit je goed in Zeeland (het heeft gemiddeld 140 zonuren méér per jaar dan de rest van ons land).  Zuid-Beveland, het land tussen de Ooster- en Westerschelde, is een schitterend gebied met dijken, natuurgebieden en verstilde dorpjes. Een groot stuk van Zuid-Beveland is aangewezen als ‘Nationaal Landschap Zuid-West Nederland’. Daar race je bij voorkeur niet met de auto doorheen! Op de fiets of te voet ervaar je de natuur in al zijn grootse weidsheid.

We hebben hier slechts een selectie gemaakt uit het aanbod van fietsroutes, het VVV-kantoor heeft nog veel meer routes en kaartmateriaal beschikbaar en kan informatie verstrekken over de recreatiemogelijkheden in de buurt.

een rondje met een pontje, te voet of met de fiets

Vroeger waren er ruim 100 plaatsen in Zeeland waar je het water over moest steken met een pontje. Nu is dat een stuk eenvoudiger geworden met de komst van de Deltadammen, -bruggen en tunnels. Maar die pontjes hadden toch ook wel wat…. Daarom worden er in de zomer weer een aantal aan het werk gezet.

lijst met pontjes

vaarschema pontjes

Stadse wandelingen....

Hou je van oude stadjes met een rijk verleden? Wandel dan door de binnenstad van monumentaal Goes of door het stadje Tholen met z’n bijzondere middeleeuwse stratenpatroon.

Het is ook mogelijk om met een VVV-gids een wandeling te maken door bijvoorbeeld Goes, Tholen, Yerseke of Wemeldinge.