Bekijk andere restaurants

Bars en café's in Zeeland

Café de biet
Bekijk andere restaurants

Bars en café's in Zeeland

Alle horecazaken zijn gesloten vanaf 15 oktober gedurende 4 weken. Maaltijden afhalen of laten bezorgen blijft mogelijk. Na 20.00 uur geldt een alcoholverbod in de openbare ruimte.

Een borrel aan de toog in een Zeeuws dorpscafé. Verhalen uitwisselen met elkaar. En samen de dag doorspreken. Vaste stamgasten heten je welkom. Wie geluk heeft, hoort de mooiste dorpsverhalen. Speel een partij biljart of darts. Of ontdek hoe gelukkig je bent in het kaartspel.

In Zeeuwse bars en cafés proef je de Zeeuwse trots. Stoere Zeeuwse bieren van eigen bodem. Wit bier en donkere bieren. Fruitig met frambozen of kriekkersen. Alcoholvrij kan natuurlijk ook. Of les je dorst met fruitsappen uit Zeeuwse boomgaarden.

Het beste café van Nederland is, volgens vakblad Misset Horeca, De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee. Het staat al jaren in de landelijke top tien van het vakblad. ‘Bruin café’ aan de haven. Met een gemêleerd publiek. Jong en oud, vaste gasten en passanten. Sta open voor spontane gesprekken aan de bar. Luister naar de stoere zeemansverhalen. Hoor van verre liefdes. En proef samen het bier van de maand.

Bezoek je het Zeeuws-Vlaamse natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe? Stap dan zeker binnen bij het unieke huiskamercafé Het Verdronken Land. Geef je ogen goed de kost. Hier heeft de tijd stilgestaan. Na een wandeling smaakt een glas bier of een kop warme chocomelk hier uitzonderlijk lekker.

Zeeland telt een groot aantal brouwerijen. Vroeger ook al. Tal van straatnaamborden verwijzen hiernaar. De Brouwerijstraat kom je in veel Zeeuwse dorpen en steden tegen. Zeeuwse brouwerijen hoeven niet ver te gaan voor de beste ingrediënten. Zeeuws tarwe, gerst en hop; hiermee brouwen ze hun eigen bier. Deze kun je op tal van plaatsen proeven. Ze smaken het beste in het proeflokaal naast de brouwketels. Neem een duik in de wereld van Zeeuwse ambachtelijke bieren. Boek een rondleiding en laat het bier je smaken. Geen bierliefhebber? Bezoek dan een wijnbar. Tal van wijnen zijn per glas te bestellen. Heerlijk met bijvoorbeeld met een stuk Zeeuwse boerenkaas,  Zeeuwse worst of gemarineerde mosselen.

Naast een aanbod borrelhappen, schotelen tal van cafés hun gasten smakelijke gerechten voor. Dit zijn vaak eenvoudige, voedzame maaltijden voor een aantrekkelijke prijs. Lekker makkelijk eten aan de bar of de cafétafel. Bijvoorbeeld na een warme stranddag. Of als voorbereiding op een avond uit. Ieder café heeft zijn eigen stijl en smaken. Maar het gezellige geroezemoes van het cafépubliek op de achtergrond is overal hetzelfde.

Van fietsen krijg je dorst en trek. Dat weten we in Zeeland maar al te goed. Langs fietsroutes liggen verschillende fietscafés. Deze cafés hebben talloze faciliteiten speciaal voor fietsers zoals een EHBO-koffer en een bandenplakset.

Een gezellige avond gehad en iets te veel gedronken? Geen nood. Met de taxi kom je veilig thuis. In Zeeland zijn verschillende taxibedrijven actief.

Lees verder
Ouwerkerk

Eet en Knipcafé de Barbier

 • uitgaan
 • horeca
 • ouwerkerk
vanaf 4,75
Terneuzen

Café du Commerce

 • uitgaan
 • horeca
 • terneuzen
Sluis

Café Bon'Aparte

 • uitgaan
 • horeca
 • sluis
Middelburg

Cocktailbar Eleanor

 • uitgaan
 • horeca
 • middelburg
vanaf 10,00