Fastfood

Toon meer

Fastfood in Zeeland

Snel een lekkere of voedzame hap. Fastfood is in Zeeland overal verkrijgbaar. Na een dag op het strand een portie vers gebakken friet. Koop de friet direct bij een strandpaviljoen of een frietkraam bij de duinovergang. Eet je friet op je handdoek en geniet nog van de zonsondergang. Met een beetje geluk zit de friet in een ouderwetse puntzak. Dat eet zo lekker weg. Zeker met een flinke klodder mayonaise. Of een gefrituurde snack.

Wie van vis houdt, kiest voor kibbeling. Of een vers gebakken lekkerbekje. En wat dacht je van een portie gefrituurde mosselen. Natuurlijk met frisse ravigottesaus. Kibbeling en lekkerbekjes zijn overal verkrijgbaar. Maar ze smaken het lekkerst pal aan het water. Bovenop d’n diek. Direct aan een viskar. Meeuwen houden je scherp in de gaten. En hopen iets lekkers te kunnen meepikken.

Een Hollandse Nieuwe of maatjesharing is lekker en gezond. ‘Haring in het land, dokter aan de kant’. Niet voor niets een bekend Hollands gezegde. Laat de haring zo aan zijn staart in je mond glijden. Of kies voor een broodje haring met uitjes.  Echte visliefhebbers proeven een Schouws palingbroodje. Vroeger een teken van luxe en welvaart. Nu bijna folklore. De broodjes zijn nog steeds populair. En verkrijgbaar bij verschillende bakkers in Zierikzee. Vergeet niet het broodje op een speciale manier te eten. Overdwars, zodat je de graten er makkelijk uit kunt halen. 


Ook zoetekauwen komen in Zeeland aan hun trekken. De Zeeuwse bolus smaakt heerlijk, zo uit het vuistje. Lekker plakkerig en zoet. De Groese paptaart is een ronde paptaart van deeg met een soort vanillevla. Je eet de taart met bruine suiker. Op de Groe worden de paptaarten nog in een authentieke oven gebakken. Door de huisbakker van het Vlaemsch Erfgoed. Ook lekker zijn pannenkoeken of poffertjes. Gemaakt met Zeeuwse Vlegeltarwe. Natuurlijk eet je die bij een Zeeuwse molen. Dat zijn gezellige pannenkoekrestaurants.

Lees verder