Mosselen, bolussen, babbelaars. Zeeuwse streekproducten die meteen bij je opkomen als je aan Zeeland denkt. Maar er is nog zoveel meer in het Zeeuwse. Om de echte Zeeuwse streekproducten herkenbaar te maken, geven we ze het keurmerk Zeker Zeeuws mee.

Proef en beleef Zeeland

Spruitjes, asperges, zwarte bessen, ansjovis, stoere bieren, lamsvlees, kaas en vele andere lekkernijen. Allemaal Zeeuwse producten, direct verkrijgbaar bij de telers. De passie voor Zeeuwse streekproducten brengt vissers, telers, kwekers, producenten, horecaondernemers en detailhandel samen. En Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct brengt al deze producten samen onder het Zeeuws Streekkeurmerk.

Regionaal product

Als een product als Zeker Zeeuws wordt benoemd, voldoet het aan een aantal criteria. Het komt gegarandeerd uit Zeeland, het wordt hier bewerkt en verwerkt én het is op duurzame wijze geproduceerd. Op zekerzeeuws.nl vind je alle Zeker Zeeuws streekproducten terug.

Producten

Naast de smaakmakers van het land en uit de zee wordt aandacht geschonken aan ambachtelijke producten van slagers, telers, kwekers en bakkers. Maar ook kunst- en care producten van Zeeuwse oorsprong en boeken over streekproducten en de streek zijn hier te vinden.

Routes

Onder de noemer “Lekker Zeeuws” hebben we 12 fietsroutes die langs de adressen leiden waar je streekproducten kunt proeven of meenemen. Proef de Zeeuwse heerlijkheden op een terras of stop bij één van de bedrijven. Onderweg zie je de gewassen groeien en de fruitbomen bloeien, ontdek Zeeland en haar producten!

Speciaal voor jou

Renesse