Zeekraal

Recept: Zeekraalquiche met zalm

Een overheerlijke quiche met een Zeeuws tintje. Makkelijk en snel te bereiden bovendien. De zeekraalquiche met zalm is lekker als hoofdgerecht. Natuurlijk met een frisse groene salade erbij. De quiche is ook lekker als hartig tussendoortje. Of in puntjes gesneden bij een uitgebreid Zeeuws borreluur.

Ingrediënten

  • Rol koelvers bladerdeeg of 5 plakjes ontdooid diepvries
  • bladerdeeg
  • 100 gram zeekraal
  • 200 gram zalm
  • 3 eieren (L)
  • 4 eetlepels slagroom
  • Versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Verdeel de zalm en de helft van de zeekraal over het bladerdeeg.
Klop de eieren samen met de slagroom en versgemalen peper goed los. Giet dit eimengsel over de zeekraal en zalm. Zet de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en laat de quiche in 30 minuten gaar worden.
De andere helft van de zeekraal 5 minuten blancheren en als garnering bij de quiche serveren. Maak er een lekkere salade bij en eet smakelijk.

Gerelateerde tags: