Eten aan het strand

Mosselen eten en Zeeuwse wijn drinken aan het strand

Eten aan het strand

Eten aan het strand is een unieke belevenis. Zeeland heeft tal van leuke plaatsen waar het goed toeven is. Bovenop de duinen, in een duinpan of direct aan het water. De zilte lucht vult je neusgaten. Daarvan krijg je trek. Lekkere trek. Vul je picknickmand met broodjes en salades en kies voor frisse Zeeuwse fruitsappen. Bij boerderijwinkels vind je heerlijke lekkernijen uit de streek. Zeker weten dat zo je uren kunt blijven zitten. Genieten van het uitzicht. Of van elkaar.

Bij de Brouwersdam kijk je je ogen uit. Dit een echte surfspot en dat merk je. Zie hoe hoog kitesurfers over de golven springen. Soms adembenemend snel. Dit uitzicht verveelt nooit. Met een eenvoudig broodje of gezonde salade is het hier prima toeven. Ouddorp heeft maar liefst 16 duinovergangen waarover je het strand kunt bereiken. Wandelend of met de fiets. Via enkele duinovergangen bereik je een strandpaviljoen. Voor iedere smaak een heerlijke keuken.

Strandpaviljoen

Op Schouwen-Duiveland zijn tal van strandpaviljoens. De een nog mooier dan de ander. Het Noordzeestrand op de kop bij  Westenschouwen is bereikbaar via een trap. Eenmaal boven op het hoge duin heb je een schitterend uitzicht over de Noordzee. Links glinstert de Oosterscheldekering in de zon. Neem je de moeite om een paar honderd meter richting Renesse te lopen, dan ben je verzekerd van rust en ruimte. Ook in het hoogseizoen. 

Volg je de Oosterscheldekering naar Noord-Beveland, bezoek dan zeker het Banjaardstrand. Volop keuze aan strandpaviljoens en een fantastisch uitzicht op de Oosterscheldekering en de Noordzee. Hier heerst een fijne no-nonsense sfeer waarbij iedereen zich lekker voelt. Het is een geweldige locatie om even lekker ongedwongen te eten of wat te drinken.

Fietsen bij de vuurtoren van Westkapelle

Aan het water een broodje eten en de fles ontkurken. Eerlijk en puur. Dat is optimaal genieten. Ga bijvoorbeeld naar de Westkappelse Zeedijk bij Westkapelle. Haal wat lekkers in het dorp. Daar eten is echt bijzonder, zeker boven op d’n diek.  Een fantastisch uitzicht heb je ook vanaf het Vlissingse badstrand, midden in de stad. De vele grote zeeschepen die hier voorbij varen vormen een mooi schouwspel. Zin om iets te eten of drinken? Strijk dan neer op één van de terrassen langs het strand of de Boulevard.

Zeeuwse kust

De Zeeuws-Vlaamse kust combineert brede stranden met mooie duinen. Overal staan bankjes om te genieten van het uitzicht op zee. Strandpaviljoens bieden pure en eerlijke gerechten. De Panoramaweg is de buitendijkse weg langs de Westerschelde bij Groede en Breskens. Het balkon van de Noordzee. De zwart-wit geverfde vuurtoren van Breskens (Nieuwe-Sluis) markeert de weg. De ruime parkeerstroken bieden volop gelegenheid om de zee, het strand en de passerende schepen te bekijken.

Het strandje Gorishoek ligt ten zuiden van St. Maartensdijk aan Oosterscheldedijk. Hier geen strandpaviljoens, maar rust en ruimte. Neem iets lekkers mee of bezoek een restaurant op het mooie eiland Tholen.

Gerelateerde tags:

Een paar ideeën