Cadzand_Mosselen_eten op het Strand

Uit eten met de kinderen

Toon meer

Een paar ideeën

Uit eten met de kinderen

Rode wangen van plezier. Stralende ogen. Een glimlach van oor tot oor. Genieten doe je het liefst met z’n allen. Zeeland heeft veel kindvriendelijke restaurants. Daar kun je heerlijk samen eten. Vaak met een speelhoek en speciale kindermenu’s.

Speeltuin

Bij sommige restaurants staat het kinderplezier volledig centraal. Zij combineren een kinderattractie met een familierestaurant. Unieke combinaties van eten en spelen op één adres. Bijvoorbeeld een binnen- of buitenspeeltuin, kinderboerderij of midgetgolf. Tussen de gangen door kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven.

Pannenkoekmolen

Pannenkoeken en poffertjes gaan er altijd in. Zeker als ze vers gebakken zijn. Een bezoek aan een pannenkoekmolen is extra leuk. Hier zie je hoe het Zeeuwse pannenkoekmeel gemalen wordt. Een pannenkoek smaakt daarna nóg lekkerder. Mee stroop, suker of lekker Zeeuws spek.

Strand

Eten op het strand is een feest. Met de grootste zandbak die je je maar kunt voorstellen. Spelen, eten en plezier maken. Het kan hier allemaal. De meeste strandpaviljoens ontvangen kinderen graag. Ze hebben heerlijke menu’s voor jong en oud(er). Alleen even je handen zandvrij maken voordat je een hap neemt.

Attracties

Bij de grote Zeeuwse attracties kun je vaak gezellig eten. Deltapark Neeltje Jans, Water Jump bij de Brouwersdam, Mini Mundi in Middelburg, Berkenhof’s Zoo in Kwadendamme, De Uithaven in Kamperland en Het Arsenaal in Vlissingen hebben gezellige familierestaurants.

Haven

En neem je kinderen ook eens mee naar een havenplaats zoals Breskens, Yerseke, Colijnsplaat of Stellendam. Hier kunnen ze kennismaken met de lekkernijen uit de zee. Een portie warme kibbeling. Een versgebakken lekkerbekje. Zo uit het vuistje. Ook voor kinderen, niet te versmaden. Helemaal in de ban van vliegtuigen. Bezoek dan vliegveld Midden-Zeeland. Het restaurant heeft tal van gerechten waar kinderen van watertanden. Vanaf het terras kunnen ze de vliegtuigen bijna aanraken. En piloten in spe vermaken zich prima op het vliegtuig speeltoestel.

Buffet

Wokken of een buffet? Kinderen zijn er dol op. Alleen maar opscheppen wat je écht lekker vindt. Natuurlijk schep je dan je ijshoorn extra vol. En nog een keer, en nog eens. Het is uiteindelijk vakantie!

Lees verder