Expositie over de Lloyd en de Schelde

23 JAN T/M 18 JUL
MA, DI, WO, DO, VR

Het is alom bekend dat de scheepswerf 'De Schelde' in het verleden vele zeeschepen met Indische namen heeft gebouwd. Het Museum Scheldewerf richt zich op deze bekende Zeeuwse werf en Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft momenteel nog een directie relatie met Indonesië. Het KRL-Museum wil met het inrichten van deze, zes-maanden-durende, expositie getuigen over dit roemrucht scheepvaartverleden dat zich uitstrekte tot en met de Gordel van Smaragd.

Drie organisaties pakken in deze expositie een historische draad op en doen dat tegelijkertijd op twee locaties, namelijk: in het hoofdkantoor van Damen Schelde alsook in het Museum Scheldewerf, beide aan De Willem Ruysstraat 99 en 100 te Vlissingen. Genoemde organisaties zijn onlosmakelijk verbonden met Nederlands Indië en Indonesië.

De tentoonstelling is de bezichtigen t/m medio juli 2018. De bezoeken in het hoofdkantoor zijn gratis. De bezoeken aan het Museum Scheldewerf zijn enkel op woensdag- en vrijdagmiddag kosten €2,50. Vanaf mei is het museum iedere dag geopend van 13.00 t/m 17.00

Kenmerken:

Meer zoals deze