Tentoonstelling

Fototentoonstelling 'De Ramp in focus'

1 APR T/M 31 AUG

‘De Ramp in focus’ zo heet de fototentoonstelling die vanaf 2 februari in caisson 4 te zien is. De tentoonstelling bestaat uit zeventig originele foto’s van fotografen Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Eva Besnyö, Ed van Wijk, Aart Klein, Kees Molkenboer en Dolf Kruger. 
 
Er verschijnt tevens een boek met foto’s van de watersnoodramp met de titel ‘De Ramp’, wat wordt uitgegeven door Uitgeverij Komma. In de jaren vijftig ontstond een kentering van persfotografie naar documentaire fotografie, waarvan de fotoregistratie van de watersnoodramp één van de eerste voorbeelden is. Uit onderzoek is gebleken dat veel bekende Nederlandse fotografen die destijds nog aan het begin van hun carrière stonden, direct na de ramp naar de plek des onheils zijn afgereisd om fotografisch verslag te doen. 
 
Bij velen van hen is de voor hun typerende stijl van fotograferen in die series terug te zien. Uit de complete reeks van de betreffende fotografen is een nieuwe selectie gemaakt, waarbij het documentaire karakter zichtbaar wordt. Het boek dat in januari 2018 verschijnt, wordt aangeboden in de museumwinkel en via de webshop van het museum. 

Lees verder vanaf 0,00
Kenmerken:

Meer zoals deze

Middelburg
NIEUW
9 JUN T/M 9 SEP

Johan ten Klooster - Zeeuws Museum

  • tentoonstelling
  • middelburg
Aardenburg
NIEUW
2 T/M 30 SEP

Expositie AaquaArt

  • tentoonstelling
  • aardenburg
Middelburg
NIEUW
15 MEI T/M 30 SEP

Kloostermoppen - Zeeuws Museum

  • tentoonstelling
  • middelburg