Excursie

Het zilte Zwin

21 JUNI

Een rondleiding door natuurgebied Het Zwin is een typisch Zeeuwse beleving.
Met een gids van Het Zeeuwse Landschap maakt u een wandeling door duinen, over het strand en een stukje schorlandschap. Dat wordt gevormd door de slufter; een zeearm die vanuit de Noordzee zout water het gebied in voert. De planten die hier groeien zijn dan ook echte bikkels, die niet bang zijn van een koude zoutwaterdouche. Talloze kustvogels scharrelen hier hun kostje bijeen. De gids neemt u ook mee in het verleden, toen vanaf hier de belangrijke zeearm landinwaarts slingerde.
De tocht duurt ca. 2 tot 2,5 uur.
De wandeling start bij het infopunt ZAND, gelegen aan de ingang van de parking op de G. van Hoekestraat 2, 4525 NH Retranchement. Dat is aan de rand van Cadzand-Bad. Neem op de Kanaalweg de afslag richting strandpaviljoen De Zeemeeuw.

Kledingadvies: trek laarzen aan of (in de zomer) gymschoenen die nat/vies mogen worden.

Volwassenen: € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis!

Honden zijn niet toegestaan.

Lees verder vanaf 0,00
Kenmerken: