Tentoonstelling

Jeanny Cobben pakt uit - oude technieken in een nieuw jasje

19 JUL T/M 29 OKT

Het Historisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13, te Goes toont t/m 29 oktober 2017 merklappen en borduurwerken van Jeanny Cobben uit Sittard met de wisselexpositie ‘Jeanny Cobben pakt uit, oude technieken in een nieuw jasje’. De expositie bestaat uit een grote variatie aan werken met bijzondere aandacht voor de prachtige pronkrol. De openingstijden van het museum zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Jeanny Cobben
Met naald en draad bezig zijn is Jeanny met de paplepel ingegeven door haar moeder en beide zussen. Ze is dan ook altijd in de weer geweest met breien, borduren en naderhand het haken. Op zeker ogenblik kregen de merklappen haar aandacht. De hoeveelheid merklappen die ze borduurde groeide behoorlijk. Resultaat is een huis vol met werk.
Ze houdt van uitdagingen, waardoor ze onder andere steeds fijner linnen gebruikte tot 16 draden per cm. en andere technieken dan alleen kruissteek. Ook het Hardanger borduurwerk kreeg haar aandacht en later ook diverse andere technieken. Tijdens cursussen die zij volgde kwam zij in aanraking met weer andere technieken waar zij zich steeds vol passie op stortte. Tot in perfectie maakte zij zich de diverse technieken eigen en verwerkte oude technieken in eigentijdse toepassing.

Lees verder vanaf 10,00
Kenmerken:

Meer zoals deze

Stavenisse
3 MEI T/M 28 OKT
WO, ZA

Watersnoodhuis

  • tentoonstelling
  • stavenisse
Veere
NIEUW
7 OKT T/M 5 NOV

Tentoonstelling Antoine Mes 90

  • tentoonstelling
  • veere
Brouwershaven
21 OKTOBER

Hobbymarkt Sint Nicolaaskerk

  • tentoonstelling
  • brouwershaven