Over deze locatie

Ook bekend als 'Huis Vermuyden'. 17e eeuwse boerderij van het langhuistype, met monumentale poort. Deze gezellige boerderij is tegenwoordig als vakantiehuis vrijgesteld. Je kunt er met 4 personen verblijven op een schitterende en rustgevende locatie.  Er wordt vermoed dat de boerderij is gebouwd voor Bartholemeus Vermuyden en zijn Vrouw Catharina Ketting.

Beiden families hadden een hoge functie op het eiland Tholen aan deze twee families heeft de woning zijn dubbele naamgeving te danken. Voordat de huidige boerderij werd gebouwd stond er al een boerderij die waarschijnlijk als buitenverblijf werd gebruikt.

Waarschijnlijk was de woning vroeger omgracht dit kun je terugzien aan de grote witte poort aan het begin van het terrein. Ook is de boerderij veel hoger en groter dan anderen boerderijen uit die tijd. Normaal gezien werd er gebruik gemaakt van houten planken voor het bouwen van een boerderij. Deze schuur is gebouwd van steen en de balken binnen zijn dikker dan normaal gebruikelijk was. Alles gaf dus aan dat de toenmalige bewoners van die tijd een hogere status hadden dan de normale bewoners van Tholen.

Contactgegevens & Openingstijden

Openingstijden

Contactgegevens

Kettingdijk 5
4691 PE
Tholen
kettinghoeve@hotmail.com


Bekijk route