Tentoonstelling

KUNSTKANT - een uitdaging van kant in moderne kunst

20 JUL T/M 26 NOV

Het Historisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13, te Goes toont vanaf t/m 26 november 2017 kunstwerken van José Besters-Uilenbroek uit Wierden. De expositie bestaat uit een grote variatie aan objecten waarin zij kantvormen onder andere combineert met perspex en bewerkt hologrampapier. Bijzondere is ‘Hemels’, een werkstuk geinspireerd op het ‘hemelsgat’ in de nok van de Grote Kerk te Breda op 31 meter hoogte. De openingstijden van het museum zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
José Besters-Uilenbroek
José Besters-Uilenbroek begon in 1983 met kantklossen. Tijdens een van de vele cursussen die zij volgde maakte zij kennis met andere kunstvormen. Deze andere disciplines gaven José een nieuwe kijk op haar kantontwerpen en ze vond een nieuwe balans in Modern Kant. Heel bewust koos zij voor het uitdiepen en het be- en verwerken van draden. In deze periode begon zij met experimenteren en onderzoeken van materialen. Na draden heeft zij een duidelijke voorkeur voor perspex en hologrampapier. In haar werk gebruikt zij vaak basisvormen zoals cirkels en vierkanten. Geïnspireerd door de strakke kunst van Vasarely (1908-1997) ontwierp zij ‘High tech’. Een ode aan Vasarely. Het werk is opgebouwd uit 25 rode en blauwe vlakken. Haar man Co was haar behulpzaam bij het maken van een drager van perspex in etages.José Besters-Uilenbroek nam deel aan meerdere tentoonstellingen, meestal in groepsverband. Enkele stukken van haar werden geselecteerd voor de Internationale Kantbiënnale te Brussel met exposities in Brussel, Heidelberg en Washington.
In haar objecten gebruikt ze naast perspex en bewerkt hologrampapier ook ijzerdraad, autolak en glansgarens in warme tinten. Vorm, kleur en balans zijn voor haar heel belangrijk. Haar kleurgebruik is heel gedurfd en ze gaat op een bijzondere manier om met de door haar gekozen materialen. De driedimensionale vormgeving maakt haar objecten extra boeiend.

Lees verder vanaf 10,00
Kenmerken:

Meer zoals deze

Sommelsdijk
4 NOV T/M 3 JAN
WO, ZO

Expositie in de Remonstrantse kerk

  • tentoonstelling
  • sommelsdijk
Zierikzee
1 APR T/M 31 MRT

Tentoonstelling 'Zilver van kaft tot kaft'

  • tentoonstelling
  • zierikzee
Aardenburg

Open Huis met Expositie

  • tentoonstelling
  • aardenburg
Oostkapelle
1 NOV T/M 15 DEC
VR, ZA, ZO

De mens en omgeving - Ron Kalle

  • tentoonstelling
  • oostkapelle