Kustmarathon Zeeland

5 T/M 7 OKT

De kustmarathon is de mooiste en zwaarste marathon van Nederland, langs de Zeeuwse kust, door bos, over dijk en duin, van Burg-Haamstede naar Zoutelande. Naast de Kustmarathon is er de Wandelmarathon, de Ladiesrun, de MTB tocht en de Lightrun.

(Wandel)Marathon
Een (wandel)tocht met diverse hoogte verschillen, 42.195 meter klimmen en dalen.

Ladiesrun
De Ladiesrun is een hardloopevenement voor  dames georganiseerd. De afstanden zijn een 1/4 Marathon (10 km)  of een 1/8 Marathon (5 km). De route loopt voor een groot deel over het marathonparcours.

MTB tocht
De X-Treme Marathon Zeeland MTB toertocht wordt sinds een aantal jaren gereden op het marathonparcours, maar dan in omgekeerde richting; dus van Zoutelande naar Burgh.

Lightrun
De Light Kustrun is een hardloopevenement voor hardlopers die het hardlopen op een andere manier willen beleven. Het parcours van 11,2 kilometer wordt in de avond afgelegd. De route loopt over het laatste gedeelte van het marathonparcours, dat speciaal voor de gelegenheid deze avond verlicht wordt. Onderweg worden deelnemers opgezweept door verschillende dj’s.

Kenmerken:

Meer zoals deze

Dreischor
10 JUNI

Demonstratie vlasbewerking

• dreischor
Schoondijke
23 T/M 24 JUN

Rozenweekend, open tuin "Juust Wa'k Wou"

• schoondijke
Sint-Annaland