Zeeuwse wijn

Dankzij het milde Zeeuwse klimaat kun je, in dit voor wijnbouw vrij noordelijk gelegen gebied, prima druiven telen. Hiervan wordt heerlijke wijn gemaakt.

Zeeuwse wijngebieden

Er wordt op twee plaatsen in Zeeland intensief aan wijnteelt gedaan. In de zak van Zuid-Beveland wordt enorm veel fruit verbouwd, waaronder zwarte bessen. Dit gebied kent meerdere wijnboeren die van deze bessen, maar soms ook andere fruitsoorten, wijn maken. De boerderijwinkels zijn regelmatig open. Je kunt er dus makkelijk terecht voor een wijntje.

De Kleine Schorre

Dé wijn waar Zeeland zichzelf mee op de kaart zet, komt uit  Schouwen-Duiveland. In 2001 werd, vlakbij het authentieke ringdorp Dreischor, Wijnhoeve de Kleine Schorre opgericht. Op de Kleine Schorre werken ze met druivenrassen die goed aansluiten bij de Zeeuwse zilte zaligheden: Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en de Auxerrois.

Verrukkelijk Zeeland

Kleine Schorre heeft 10 hectare land vol wijnstokken en is daarmee één van de grootste wijngaarden van Nederland. Zomers kun je er  tijdens hun open dagen terecht voor een proeverij. Groepen kunnen zijn het gehele jaar door welkom op afspraak. Om echt te proeven waar de friszoete kracht van een Kleine Schorrewijn ligt, kun je de wijnproeverij combineren met een proeverij van Zeeuwse zilte zaligheden. Een verrukkelijke combinatie!