Over deze locatie

In Museum 't Vlasschuurken, een traditionele Zeeuws-Vlaamse zwingelstal, worden aan de hand van authentieke werktuigen en machines de bewerking van vlas tot linnen gedemonstreerd. Je bent getuige van een complete metamorfose van vlas naar linnen en de geschiedenis van de volkscultuur in de vlasserij. Het Vlaamse vlaslinnen behoort niet voor niets tot het beroemdste ter wereld!  Voor groepen is er een audioviseule ruimte met bar en tearoomservice. Tevens is er hier een parmanente tentoonstelling expositie over de ontstaansgeschiendeis van Vlasroterij Sint Andries. Iedere zaterdag van mei t/m oktober is er een excursie in het museum.

In de unieke museumwinkel heb je onder meer keuze uit een groot aanbod tafel-, keuken-, bed-, en badlinnen. De winkel "Maison du Lin" is elke vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en tijdens excursies geopend. 

Contactgegevens & Openingstijden

Openingstijden

Elke zaterdag van 1 mei tot 1 oktober om 14.00 uur is er een geleide excursie met demonstratie van handmatig vlas bewerken. Wij serveren dan o.a. ook koffie met warm appelgebak, ijs en slagroom. Voor groepen (op afspraak): Excursie-arrangementen met inleiding, videopresentatie, tearoomservice, museum en winkelbezoek. Ook in het voor- en naseizoen.

Contactgegevens

Eikenlaan 45
4576 BJ
Koewacht
0114-361818


Bekijk route