Nieuwsbrief VVV Walcheren en Noord-Beveland - #2 - 2013

 

Nieuwe VVV-participanten

In 2013 mogen we de volgende nieuwe VVV-participanten verwelkomen:
-    Massagepraktijk Domburg (aan huis), diverse massages: www.massagepraktijkdomburg.nl
-    Visbar Domburg: www.visbardomburg.nl
-    B&B Hof Moerweie te Grijpskerke: www.hofmoerweie.nl
-    De Zeeuwse Kust, Beeldend kunstenaar : www.diannemeulmeester.com
-    Minicamping de Ark in Westkapelle
-    Be on the Move, vervoermiddelenverhuur in Kamperland: www.beonthemove.nl
-    Camperpark Zeeland: www.camperparkzeeland.nl
-    Vertigo Sports in Kamperland:  www.vertigo-sports.com
-    Seafarm Shop in Kamperland: www.seafarm.nl
-    Strandpaviljoen de Zilvermeeuw in Dishoek: www.dezilvermeeuw.com
-    De Keukenkroon in Middelburg: www.keukenkroon.nl
-    Watertaxi te Vlissingen: www.watertaxi-vlissingen.nl
-    OK270: vakantiewoning te Oostkapelle, Duinweg 39
-    KD136: vakantiewoning te Dishoek, Vebenabos 69
-    GV018: vakantiewoning te Biggekerke, De Ruiser 2
-    WSK820 - B&B De Vlasschure in Wissenkerke: www.countryhousedevlasschure.nl
 

Gefeliciteerd

Camping Janse uit Zoutelande heeft de Zoover Award gewonnen voor beste camping van Nederland.
Op de 2e plaats volgde de winnaar van vorig jaar, minicamping De Visser, ook in Zoutelande. VVV Walcheren en Noord-Beveland feliciteert beide campings met het behaalde resultaat!

Het volledige artikel uit PZC leest u hier.


 

Koninginnedag

Nederland kleurt op dinsdag 30 april oranje. Op de webpagina www.vvvzeeland.nl/koninginnedag-wnb vindt u alle activiteiten rond Koninginnedag. Ook als camping, minicamping en hotel kunt u uw activiteit aanmelden. De VVV promoot deze webpagina via facebook en twitter. Aanmelden kan via promotie@vvvwnb.nl

Zijn uw gasten op zoek naar ‘oranje’ souvenirs? In de VVV-winkels kunnen ze terecht voor oranje Zeeuwse knoop zeepjes, t-shirts en koninklijke babbelaar doosjes.

Koopt u zelf ook in de VVV-winkel? Gebruik dan uw VVV-kaart en krijg meteen 5% korting. 


 

Evenementen in de regio

Als ondernemer kan het interessant zijn om aan te haken op bepaalde evenementen. Deelnemers aan sportieve activiteiten of bezoekers van muziekfestivals zijn bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte accommodatie om te overnachten. Om reserveringen te stimuleren heeft de VVV voor het kleurrijke loopevenement ‘Colours by the Sea’ deze pagina ontworpen: www.vvvzeeland.nl/nl/colours-by-the-sea-14-juni-2013. Wilt u ook op deze pagina aanwezig zijn? Meldt u dan aan via promotie@vvvwnb.nl


 

VVV-inspiratiepunten in Vrouwenpolder en Westkapelle

In Westkapelle en Vrouwenpolder zijn de bemande VVV-kantoren vervangen door digitale inspiratiepunten. De toerist kan via een touch-screen snel info uit de regio opvragen. Afhankelijk van het weertype komen er strandtips of binnenactiviteiten tevoorschijn.

De inspiratiepunten zijn een ‘pilot’ voor de regio. Na het toeristisch seizoen volgt er een evaluatie. U kunt de digitale inspiratiepunten ontdekken in het Polderhuis (Zuidstraat 154-156, Westkapelle) en het Floatcentrum (Dorpsdijk 32-d, Vrouwenpolder).


 

Fan van Zeeland - Fotowedstrijd

Mond-tot-mond reclame en persoonlijke beleving is nog steeds de meest overtuigende vorm van promotie. Daarom zijn actuele getuigenissen van gasten zo belangrijk. De VVV heeft een sociaal platform ontwikkeld waarop de toerist zijn/haar persoonlijke foto's, filmpjes en verhalen over de regio kwijt kan om zo toeristen te inspireren om Zeeland te ontdekken. fanvanzeeland.nl is de verzamelplaats van persoonlijke ervaringen en herinneringen aan Zeeland.

Ieder jaar organiseert VVV Zeeland een fotowedstrijd om te laten zien hoe mooi, verrassend, inspirerend en uniek Zeeland is. Sinds 1 april kunnen deelnemers aan de fotowedstrijd 2013 hun foto’s uploaden via fanvanzeeland.nl
De fotowedstrijd loopt door tot 1 november en er is een hoofd-, regio- en publieksprijs te winnen.


 

Bestelformulier

Als VVV-participant kunt u drukwerk, fietsknooppuntenkaarten, themaroutes en wandelingen bestellen tegen inkoopprijs. Makkelijk en snel via dit formulier.


 

VVV-cadeaubon

De VVV Cadeaubon is de populairste cadeaubon van Nederland. Jaarlijks worden er maar liefst 8 miljoen ‘’VVV bonnen’’ verkocht. Logisch, want de VVV Cadeaubon (voorheen VVV irischeque) kun je besteden bij zo’n 23.000 aangesloten ondernemingen. Interesse om uw zaak ook aan te sluiten en meer omzet te realiseren?
Meer info: www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-accepteren


 

Update uw beschikbaarheid!

Het is een algemene trend dat toeristen meer last-minute boeken. Tijdens hun zoektocht op het web willen ze meteen weten of een accommodatie nog beschikbaar is. Daarom is het zo belangrijk om uw beschikbaarheid regelmatig te updaten. Dit kunt u makkelijk zelf doen door met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen via www.vvvzeelandinfo.nl. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u tijdens kantooruren altijd contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie via tel. 0118-583615.

 

Resultaten Zeeland TV-commercial

Eind 2012 en begin 2013 zijn er 313 Zeelandspots op Nederland 1,2 en 3 vertoond. Deze scoorden in totaal ruim 92.000.000 kijkers. Dit komt gemiddeld neer op bijna 300.000 kijkers per spot. Door de TV spots hebben we tijdens de looptijd van de spot maar liefst 30% meer bezoekers mogen verwelkomen op onze website vvvzeeland.nl.
Vrolijk, grappig, origineel, aansprekend en geloofwaardig. Dat is de mening van kijkers op basis van een commercialtest die is uitgevoerd door de researchafdeling van STER. De commercial van Zeeland scoort op bijna alle indicatoren een stuk hoger dan vergelijkbare commercials in de toeristische sector.
De kijkers beoordeelden de commercial gemiddeld met een 7,3 (tegenover 6,5 gemiddeld in de branche). Zeeland scoort hoog op tal van meetfactoren, zoals originaliteit (59% tov 26% in de branche), vrolijk (81% tegenover 48%), aansprekendheid (54% tegenover 25%), geeft een goed gevoel over het product (57% tegenover 26%) en geloofwaardig (61% tegenover 33%). Maar ook op punten als mooi gemaakt (74%), goed gevoel (57%) en boeiend om naar te kijken (54%) scoort de commercial veel hoger dan andere commercials in de branche.
Het vervolg op de TV-campagne is gestart op 22 april. In mei en juni wordt deze ook nog 2x 1 week herhaald. Benieuwd naar de uitzendschema’s? Klik hier.

 

ANWB collectie

De nieuwe ANWB-collectie is beschikbaar in de VVV-winkels van Vlissingen en Domburg.
Openingstijden VVV Vlissingen
Openingstijden VVV Domburg

Visvergunningen en sportvisserij

Voor veel sportvissers is het niet helemaal duidelijk wat voor vergunningen er nodig zijn voor het vissen in de verschillende Zeeuwse wateren... Het is vaak zoeken naar wat wel en niet mag in een water waar je je hengeltje uit wilt gooien. Hebben uw gasten gerichte vragen over visvergunningen? Stuur ze naar de VVV of naar deze website: www.sportvisserijzwn.nl.