Nieuwsbrief VVV Walcheren en Noord-Beveland #7 - 2013

 

Nieuwe VVV-participanten

We mogen de volgende nieuwe VVV-participanten verwelkomen:

- Strandpaviljoen de Piraat, Oostkapelle www.strandpaviljoendepiraat.nl 
- De Pompoenwinkel, Geersdijk www.depompoenwinkel.nl 
 

Bezoek aan VVV door toerist levert lokale economie ruim 1,4 miljoen euro op

In een onafhankelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar de meerwaarde van de VVV-kantoren voor de lokale economie is het volgende gebleken:

  • 58% van de ondervraagden (toeristen) heeft het afgelopen jaar een VVV bezocht
  • 85% geeft de VVV een 7 of hoger als het gaat om betrouwbaarheid
  • Ruim 60% geeft aan dat het bezoek aan de VVV van invloed is op de uiteindelijke keuze van een op korte termijn in te vullen dagactiviteit. 
  • Een bezoek aan de VVV levert de lokale economie gemiddeld € 5,26 per persoon per dag extra op. 

Het betreft een landelijk onderzoek waarvoor in diverse plaatsen, zoals Domburg en Yerseke, is geënquêteerd. In totaal zijn er ruim 2000 gasten ondervraagd, ook gasten die geen VVV bezocht hebben. Zij geven gemiddeld
€59,08 per dag per persoon uit, waarvan € 19,68 aan winkelen en € 29,40 aan horeca, attracties, verblijf etc. De ondervraagde is gemiddeld met nóg 2,8 reisgenoten op stap. 

De VVV Walcheren en Noord-Beveland heeft per jaar zo'n 123.000 klantcontactmomenten. Een gezin van vier personen staat voor één klantcontactmoment. 

Als we bovenstaande vertalen naar de situatie van VVV Walcheren en Noord-Beveland, dan kan het volgende worden beweerd: 
Wanneer 60% van alle klantcontactmomenten (dag)toeristen betrof en zijn/haar reisgezelschap uit gemiddeld uit 3,8 personen bestaat, dragen de zes VVV-kantoren € 1.475.114,40 bij aan de lokale economie. 


 

Accommodatiegidsen 2014

De Zeeuwse Accommodatiegidsen 2014 zijn vanaf half december weer verkrijgbaar. In de hotel-, vakantieverblijven- en campinggids worden Zeeuwse accommodatieverschaffers op een professionele en kleurrijke manier gepresenteerd. De gids is gratis verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Zeeland en op aanvraag via telefoon, e-mail en ons bestelformulier.

 

Regiobrochure Walcheren en Noord-Beveland

De nieuwe A4-formaat regiobrochure over Walcheren en Noord-Beveland komt half januari uit. De brochure geeft een impressie van wat Walcheren en Noord-Beveland te bieden hebben. Ons Routebureau zal deze 18 en 19 januari ook mee nemen naar de Fiets- en wandelbeurs in Mechelen (België).

U kunt deze brochure nu alvast bestellen via ons bestelformulier, dan krijgt u ze vanaf eind januari geleverd. De brochures zijn gratis.

 

Culinaire Brochure Walcheren en Noord-Beveland

In deze handzame brochure in A5-formaat is een overzicht te vinden van restaurants per plaats. Ook deze smakelijke brochure komt eind januari uit. 

U kunt deze brochure nu alvast bestellen via ons bestelformulier, dan krijgt u ze vanaf eind januari geleverd. De brochures zijn gratis.

 

VVV Nederland App

Begin december 2013 is de landelijke VVV Nederland app gelanceerd. Omdat u VVV-participant bent, voeren wij uw gegevens in in de landelijke database (NDTRC) zodat uw bedrijf automatisch en gratis opgenomen wordt in de app. De app is location-based waardoor de toerist op elk moment alle informatie over heel Nederland in zijn broekzak heeft. Uniek voor Nederland en voor u als VVV-participant een enorme toegevoegde waarde zonder extra kosten. Zoek de VVV Nederland app eens op in de App- of Playstore.

 

Fijne feestdagen

De VVV wenst u fijne feestdagen en een goed 2014!

 

 

Handige tips voor uw gast

 

Dr. Mezger wandeling

Deze wandeling van 4,5 km geeft inzichten in de werkwijze van de veelbesproken Dr. Mezger en doet verschillende plaatsen aan waarmee de ontstaansgeschiedenis van Domburg als kuuroord nader wordt verklaard. U kunt de wandeling voor uw gasten bestellen via ons bestelformulier.

 

Evenementenkalender

Nieuwsgierig naar wat er in de regio te beleven valt? Kijk snel in de online evenementenkalender.


 

Beleef het strand in de winter

Toeristen die in de herfst en winter onze regio bezoeken, willen uitwaaien op het strand en met zicht op zee iets warms drinken. Wilt u weten welke strandpaviljoens deze winter open blijven? Kijk op www.vvvzeeland.nl/winter-op-het-strand 

Even geen weer voor een buitenactiviteit?

Op deze webpagina heeft de VVV een overzicht gemaakt van uitjes die uw gast perfect kan doen bij grillig winterweer.