Nieuwsbrief VVV Walcheren en Noord-Beveland - #3 - 2013

 

Nieuwe VVV-participanten

We mogen de volgende nieuwe VVV-participanten verwelkomen:
- Strandpaviljoen Strand 90, te Domburg www.strand90.nl
- Vakantiewoning VLK639: B&B Joy te Vlissingen www.bbjoy.nl
- Vakantiewoning VE085, Kruisweg 2 te Veere
- Vakantiewoning DB156, Domburgseweg 13B te Domburg
- Vakantiewoning ZL040, Bosweg 58 te Zoutelande
- Vakantiewoning DB336, Noordstraat 6 A/B te Domburg
- Vakantiewoning DB337, Noordstraat 6 C/D te Domburg
- Vakantiewoning VP080 Vakantiewoning te Vrouwenpolder
- Beachclub Meer te Vrouwenpolder www.beachclubmeer.nl  
- Minicamping de Meidoorn (MKM105) te Meliskerke www.minicampingmeidoorn.nl
- Vakantiewoning VE105, Wagenaarstraat 38 in Veere


 

Waarschuwing voor wanbetaler

De VVV heeft vernomen dat een mevrouw Van den Blink alias mevrouw Jacobs in onze regio verblijft zonder te betalen. Bij aangifte bij de politie bleek dat die mevrouw daar goed bekend is en zelfs door de Rechtbank in Middelburg veroordeeld is wegens oplichting voor dezelfde praktijken in de afgelopen jaren in de regio. Mevrouw is ongetwijfeld op zoek naar een ander verblijf. U bent gewaarschuwd voor haar praktijken.


 

Fietscafés

Toe aan een verkoelend drankje of een lekker lunch? Stap binnen in één van de ruim honderd Zeeuwse Fietscafés. Deze horecagelegenheden zijn extra fietsvriendelijk. De fietscafés staan allemaal vermeld in het nieuwe fietscaféboekje, waarin ook voordeelbonnen opgenomen zijn voor de fietsers. De boekjes zijn verkrijgbaar bij de Zeeuwse VVV’s en bij de fietscafés. Meer info: www.vvvzeeland.nl/fietscafe.
 

Win een WiFiets

WiFi Zeeland is een initiatief van DELTA in samenwerking met de Provincie Zeeland en Promotie Zeeland Delta. WiFi Zeeland biedt de mogelijkheid om gratis gebruik van WiFi te maken op verschillende plaatsen in Zeeland.

Om een aantal van deze gratis WiFi punten duidelijk te maken, hebben wij op verschillende plekken Social Media verkeersborden geplaatst. Naast deze borden staan WiFietsen geparkeerd, Zeeland blauw. Help ons het verhaal over de gratis WiFi te verspreiden en maak kans op een fiets. Upload een foto via Fan van Zeeland en maak kans op een Beachcruiser. Meer info: http://www.vvvzeeland.nl/nl/wifi/win-een-wifiets 

Kustbrochure

Wegens het succes van de Nederlandstalige Kustbrochure moest er een herdruk plaatsvinden.
De nieuwe versie is inmiddels verschenen en biedt weer een compleet en actueel overzicht van de diverse strandovergangen en –paviljoens in Walcheren en Noord-Beveland. De Kustbrochure is verkrijgbaar bij de VVV's op Walcheren en Noord-Beveland
 

Handige tips voor uw gast

 

Evenementenkalender

De VVV centraliseert alle evenementen uit de regio op haar website in de evenementenkalender. Zo heeft de gast snel een overzicht van alle mogelijke activititeiten. Hoe meer een toerist in onze regio kan beleven en het gevoel krijgt dat hij/zij nog niet alles gezien heeft, hoe groter de kans dat hij/zij volgende keer terug komt.


 

Geen strandweer in Zeeland?

Deze zomer wil niet echt op gang komen. Het is te koud en te nat voor de tijd van het jaar. Maar ook met dit weer heeft Zeeland voldoende te bieden voor de toerist. Inspiratie nodig? De VVV heeft alle mogelijke uitstapjes die ook leuk zijn op minder zomerse dagen overzichtelijk onder elkaar gezet op deze pagina. 

Zeeuws Routeplatform

Een VVV-route volgen of zelf een eigen route samenstellen? Via de website routesinzeeland.nl is het vanaf heden mogelijk om met het knooppuntensysteem een eigen fiets- of wandelroute samen te stellen en deze vervolgens met anderen te delen. Het routeplatform is ook voor de smartphone beschikbaar. Diverse routes zijn verrijkt met foto’s, video’s, geluidsfragmenten of interessante achtergrondverhalen. Daarnaast krijgt de gebruiker onderweg informatie, zoals fietsverhuur, fietscafés, veerpontjes, bezienswaardigheden etc.

 

Wandelingen o.l.v. een gids

Gasten die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van en de gezelligste plekjes in een stad, nemen graag deel aan een wandeling onder begeleiding van een gids.

Deze zomer organiseert VVV Walcheren en Noord-Beveland weer verschillende wandelingen onder leiding van een gids.
•    De Anna van Borsele wandeling in Veere: iedere dinsdag in juli en augustus.
•    De Mondriaan wandeling in Domburg: iedere woensdag in juli en augustus
•    De Stadswandeling Vlissingen: iedere dinsdag en donderdag van half juni t/m half september.  
De kaarten zijn verkrijgbaar bij de Zeeuwse VVV’s en online via vvvzeeland.nl/e-tickets.

 

Rondvaart door de haven van Vlissingen

Beleef de Vlissingse haven vanaf het water. Vaar rakelings langs de gigantische zeeschepen en ontdek zelf hoe groot Vlissingen-Oost is. Een deskundige gids vertelt wat je ziet. Vanaf 5 juli zijn er elke vrijdag 2 rondvaarten door de haven van Vlissingen.
Alle details op http://www.vvvzeeland.nl/nl/rondvaarthavenvlissingen
De kaarten zijn verkrijgbaar bij de Zeeuwse VVV’s en online via vvvzeeland.nl/e-tickets.


Noord-Beveland Express

Toeristen én inwoners kunnen deze zomer zeven weken lang gebruik maken van de Noord-Beveland Express.
De half open cabriobus rijdt van 12 juli tot en met 26 augustus iedere dag, met uitzondering van maandag, viermaal langs de verblijfsaccommodaties en de publiekstrekkers op het eiland. Tijdens de rit horen passagiers MP3 geluidsfragmenten in zowel de Nederlandse als de Duitse taal.
 
Een volledige rit met de Noord-Beveland Express, langs alle kernen, duurt ongeveer twee uur.
Alle details over de Noord-Beveland Express vindt u vanaf 6 juli op de nieuwe website www.noord-bevelandexpress.nl.


 
       

Drukwerk voor uw gast?

Als VVV-participant kunt u gratis drukwerk voor uw gasten aanvragen bij de VVV
of tegen inkoopprijs fietsknooppuntenkaarten, themaroutes en wandelingen bestellen. Bestellen gaat makkelijk en snel via dit formulier.

Enkele nieuwe producten:

Almanak
De Almanak van de Zeeuwse pontjes bevat alle informatie (vaartijden, prijzen, telefoonnummers, etc) van de pontjes en is onmisbaar bij het plannen van een rondje met een pontje. De Almanak is dit jaar uitgebreid met fietsroutes en afstaptips. Verkrijgbaar bij de Zeeuwse VVV's en via de webshop.

Wandelbrochure Verhalen in het Land
Noord-Beveland herbergt een schat aan verhalen: rijke cultuurhistorie, verdronken polders, prachtige natuurgebieden, inlagen, karrevelden, kortom een eindeloos eiland waarover veel te vertellen valt.
Deze verhalen zijn vermeld op unieke verhalenborden, die verspreid over Noord-Beveland staan. In deze nieuwe routebrochure zijn zes wandelroutes opgenomen, die u meenemen langs de verhalenborden en naar de bijzondere plekken die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Noord-Beveland. De eerste route in de brochure is een belevingsroute die aan de hand van GPS gelopen kan worden.
Verkrijgbaar bij de VVV’s op Walcheren en Noord-Beveland en binnenkort ook via de webshop.