Februari 2017

De leukste tips voor je voorjaarsvakantie in Zeeland!

 

Beleef Zeeland | Bezoek een event | Blijf slapen

In deze editie:

Alaaf! | straô | musea | nationaal park oosterschelde |
zeelandpas | speelplezier | evenementen

de leukste tips voor je voorjaarsvakantie in zeeland!

Het is (bijna) voorjaarsvakantie! Ben je op zoek naar leuke (kinder)activiteiten, evenementen of uitstapjes? In Zeeland hoef je je in ieder geval geen moment te vervelen! Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rijtje:

Zoek je dagje uit >>

 
alaaf!
Zin in een feestje? In Zeeland wordt Carnaval in Zeeuws-Vlaanderen, de katholieke dorpen op Zuid-Beveland en in Oud-Vossemeer gevierd. Hoogtepunt zijn de optochten die in elke stad en dorp plaatsvinden. Het carnavalsfeest speelt zich verder voornamelijk in de cafés af. 

Carnavalsoptochten in Zeeland >>

 

 
straô
Dit folkloristische dorpsfeest moet je echt bijwonen! Het “straô-rieën” is een jaarlijks terugkerend feest waarbij de voeten van de paarden in de zee worden "gewassen". Na deze rituele wassing rijdt men terug naar het dorp om verschillende keren rond het dorp te rijden. De dorpen aan de westkant van Schouwen-Duiveland hebben allemaal hun eigen Straôviering.

Bekijk het Straô programma >>

 

 
bezoek eens een museum 
Musea zijn voor jong en oud en je kunt er veel van opsteken. Er zijn kijk-musea, maar ook echte doe-musea. Ontdek de meest bizarre en inspirerende uitvindingen in het Bizarium of kom alles te weten over de natuur van Zeeland bij Terra Maris. Tijdens de vakantie worden in veel musea extra activiteiten georganiseerd. Leer insecten tekenen bij het Zeeuws Museum of ga naar de toneelvoorstelling ‘Stormkracht’ in het Watersnoodmuseum.

Musea in Zeeland >>

 

 
een dagje nationaal park oosterschelde
Rondom dit fantastische natuurgebied worden tal van natuurgerichte belevingsactiviteiten georganiseerd. Strandjutten met de kinderen onder leiding van een gids, een laarzentocht maken over de slikken, kajakken, snorkelen met een marien bioloog, fietsen en vogelen langs de zuidkust van Schouwen of een heuse natuurvaartocht. De Oosterschelde moet je beleven!

Nationaal Park Oosterschelde >>

 
zo zie je zeeland pas!

Het is bijna zover... vanaf 1 maart kun je weer op pad de ZeelandPas. Met deze pas ontdek en bespaar je op meer dan 300 fantastische belevenissen in Zeeland. Ben je een echte cultuursnuiver, actieveling of gewoon een lekkerbek? De ZeelandPas geeft je geweldige voordelen en gratis extra’s! Bestel je ZeelandPas alvast online via de webshop of ga vanaf 1 maart naar één van de verkooppunten en koop je pas voor slechts € 4,-.

Naar de webshop >>

 
een heleboel speelplezier 
Weer of geen weer, binnen of buiten, in Zeeland is altijd wat te spelen! Van snoezelhoek tot freefall glijbaan, bij Speelpaleis Bambini kun je eindeloos spelen. Speelboerderij Pierewiet heeft een heuse techniekzolder en je kunt er heerlijk skelteren. De spannende glijbanen, leuke hindernissen en Spidertower van ‘t Klok’uus zijn een uitdaging om te trotseren!

Speeltuinen in Zeeland >>

 
uit de zeeland agenda

Overzicht van alle evenementen >>