Juni 2016

 
Proef de Zeeuwse specialiteiten!
Zeeland is gespecialiseerd in al het goede dat zee en land te bieden heeft. Vis, kreeft, oesters, mosselen, zeekraal en lamsoor. Het is niet verwonderlijk dat Zeeland zoveel sterrenrestaurants heeft: ze hebben de beste ingrediënten voorhanden. De smaak van het zilte water en het boerenland komt nergens beter tot zijn recht dan dichtbij deze elementen zelf. Kom proeven, het is puur genieten!
 
Hoera! 29 juni mosselseizoen
Het seizoen van de Zeeuwse mosselen start vroeg dit jaar. Een combinatie van een zonnig voorjaar en veel regenval heeft voor een goede mossel gezorgd. Overal in Zeeland kun je mosselen eten, maar een aantal restaurants, met name in mosseldorpen Yerseke, Bruinisse en Philippine, is echt gespecialiseerd in mosselen. Inspiratie voor een heerlijke zelfgemaakte mosselmaaltijd vind je op www.mosselen.nl

De Zeeuwse restaurants >>>

 
Rondleiding mosselbedrijf Yerseke

Altijd al eens in een mosselbedrijf willen kijken? Zien hoe de oesters liggen te verwateren? Horen hoe een kreeft leeft? Alle wetenswaardigheden over de schaal- en schelpdiervisserij in Yerseke worden verteld tijdens een rondleiding langs bedrijven en havens. Een enthousiaste gids maakt je van juli t/m november wegwijs in de wereld van de zilte Zeeuwse zaligheden. Ook leuk voor kinderen!
Meer info, data en reserveren via VVV Yerserke: tel. 0113-571864 / yerseke@vvvzeeland.nl of boek je ticket direct online

 
Culinaire hoogstandjes met de ZeelandPas
Zeeland heeft zoveel mooie pareltjes op het gebied van eten en drinken. Voordeel op een menu, een gratis drankje of een lekker ijsje toe, het kan allemaal met de ZeelandPas. Schuif voor de lekkerste gerechten uit de zee aan bij bijvoorbeeld Restaurant Mossels & Meer in Oostkapelle, Restaurant De Smickelaer in Oostburg, het Zeeuws Mosselhuis in Wetkapelle of de Viskêête in Yerseke.

Natuurlijk zijn er nog veel meer culinaire acties op de ZeelandPas! Kijk snel op de website om ze allemaal te ontdekken!

 
Noteer in je agenda

13 en 14 juli CuliFair Goes
De Grote Markt wordt een zomers loungerestaurant. Goes zet met dit culinaire festival de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook Fairtrade, streek- en biologische producten>>>

 

11 t/m 13 augustus: Culikaravaan Middelburg
Foodtruck Festival op het Bolwerk, waar de streetfoodcultuur in de spotlights staat. Mobiele keukens die zich concentreren op de ‘’eerlijke keuken’’ en gebruik maken van natuurlijke, verse ingrediënten en streekproducten>>>

 

10 en 11 september: Festival Zoute Neuzen - Terneuzen
Een stoer en cultureel festival op en rondom de Oostkolk! Er wordt een groot podium op het water geplaatst waar ruige en ronkende gitaren de bühne bekleden. Er is streetfood voor de bezoeker met stevige trek>>>

 
Of bekijk hier alle evenementen
 
Restaurantgids
Eet, drink en geniet! Laat een boterzachte mossel smelten op je tong, proef het zout van een Zeeuwse oester. Geniet van een exclusief diner of van een barbecue op een strandpaviljoen. Neem een kijkje in de Restaurantgids en ga er op uit om te ontdekken hoe ongelooflijk lekker Zeeland smaakt! De brochure is gratis verkrijgbaar bij alle VVV-inspiratiepunten in Zeeland of bestel deze via zeelandshop.com.
 
Deel je lekkerste foto's op Instagram
Wist je dat je sinds kort ook Fan van Zeeland kan worden op Instagram? We delen de mooiste foto's van Zeeland om zo nog meer mensen te laten zien hoe mooi Zeeland is. Deel je met ons mee? Zet dan #FanvanZeeland in je bericht of tag @VVVZeeland zodat wij de mooiste foto's kunnen delen. Natuurlijk geven wij de fotograaf alle credits geven door je te taggen in het bericht.
 
Ontdek hoe lekker Zeeland is op vvvzeeland.nl/culinair
 
VVV Zeeland
Postbus 8
4357 ZG Domburg

E info@vvvzeeland.nl
W www.vvvzeeland.nl