Oktober 2016

Zeeland in de herfst

Beleef Zeeland | Bezoek een event | Blijf slapen

In deze editie:

Stemmen NPO mooiste natuurgebied | herfst | Kapelletjesroute | Mountainbikeparcours Brouwersdam

Stemmen NPO mooiste natuurgebied

De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park in Nederland. Met ruim 350 vierkante kilometer aan natte en droge natuur. De zeehond, de bruinvis, de sepia, maar ook de tureluur, steltloper en verschillende soorten ganzen zijn hier vaste gasten in en rond het water. Door de werking van eb en vloed en de temperatuursverschillen in het water, is er een enorme biodiversiteit boven én onder water. Natuurliefhebbers en duikers komen speciaal naar Zeeland om al dat moois te bekijken. Hoe bijzonder het Nationaal Park Oosterschelde is, blijkt wel uit de nominatie als ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’.

Vind jij de Oosterschelde ook zo bijzonder? Stem dan nu op Nationaal Park Oosterschelde als mooiste natuurgebied!

Stemmen >>

 
Herfst
Het is herfst dus kleurt Zeeland langzaam koperrood, geel en bruin. Voor de mooiste fiets- en wandelroutes in herfstsferen kijken je op routes.vvvzeeland.nl.

Het wandelnetwerk op de Kop van Schouwen heeft prachtig duin- en boslandschap bestaande uit de Boswachterij Westerschouwen, de Meeuwenduinen en de Vroongronden. De dennenbomen en loofbossen zie je de herfst langzaam binnen trekken. In de Boswachterij kun je, als je geluk hebt, rond de schemering reeën spotten.

Wandelen op de Kop van Schouwen  >>

 

 
Kapelletjesroute
Op de meest onverwachte plaatsen kom je ze tegen: kleine kapelletjes ter ere van de maagd Maria. In Oost-Zeeuws-Vlaanderen vind je ze bijvoorbeeld langs polderwegen en bij kruispunten. In het protestante Zeeland zijn Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland een uitzondering. Deze regio’s zijn overwegend katholiek. Met deze route kom je onder meer langs Kloosterzande en Hulst.

Bekijk de route >>

 
Mountainbikeparcours Brouwersdam
Aan de Brouwersdam bij Port Zélande vind je een mountainbikeparcours voor zowel beginners als voor gevorderden. Naast een spannende rit door het bos en het struweel is er ook het nodige klimwerk in de duinen. Tussendoor rijd je via grasvelden en langs het water. Het parcours ligt midden in de natuur, dus schrik niet als je een ree of een konijn tegenkomt. Het MTB parcours is 4,7 kilometer lang, maar door de afwisselingen en hindernissen lijkt het langer.

Alle routes en informatie vind je op routes.vvvzeeland.nl of kijk in onze webshop

Bekijk de route >>

 

E info@vvvzeeland.nl | W www.vvvzeeland.nl

Op zoek naar inspiratie? Bezoek dan een van onze VVV-inspiratiepunten