9 Tips tijdens vakantie Zeeland

MAANDAG 8 FEBRUARI 2016 | door: Lisanne Davids via www.bierenappelsap.nl

Wie kent Zeeland niet. Een fijne vakantiebestemming voor iedereen, vooral met kinderen! Niet al te ver weg en veel te doen! Zeeland bestaat uit een aantal eilanden en een daarvan is Schouwen-Duiveland. Bekend van plaatsen als Burgh-Haamstede en Renesse. De grootste plaats is Zierikzee. Een plek waar we regelmatig komen, mijn ouders en oom en tante wonen er en ook gaan we er graag zelf een hapje eten of even winkelen. Onze favorieten van Zierikzee en omgeving mogen dan ook niet ontbreken op Bier en Appelsap!

Zierikzee

De Zeeuwse Hemel
Bij de Zeeuwse Hemel kun je heerlijk lunchen, koffie drinken en een hapje eten ’s avonds. De eigenaren komen oorspronkelijk uit Rotterdam en dat zie je nog terug in de taartjes. Die komen van Koekela! Er is veel te zien bij de Zeeuwse Hemel, want je kunt ook allerlei lekkers meenemen voor thuis. Wijnen of olies, wij gaan bijvoorbeeld altijd weer weg met een lekkere vijgenolie. Voor een kinderwagen is het misschien wat krap, maar je wordt altijd vriendelijk geholpen om die ook een plekje te geven. Met mooi weer is er achter een heerlijk terras waar je je onder de bomen in het zuiden van Europa waant. Vaak is er op zondagmiddag livemuziek!

www.dezeeuwsehemel.nl, Melkmarkt 8, Zierikzee

De Zeeuwse hemel in Zierikzee

De Biet
De Biet is onze favoriete kroeg in Zierikzee. Eigenaar Robert heeft er een mooie zaak van gemaakt, waar iedereen zich thuis voelt. Zeeuwen, jong en oud, maar ook wij, halve toeristen, gaan hier graag naar toe. Voor de kinderen is er speelgoed, een kinderstoel en op de kaart staan allerlei lekkere caféhappen, maar ook voor enkel een puntzak friet met kibbeling kun je hier terecht! In de zomer zit je hier heerlijk op het terras aan de haven. En ook met kleine kindjes kun je hier zitten, want het is omheind.

www.cafedebiet.nl, Nieuwehaven 141, Zierikzee

Cafe de Biet in Zierikzee

Bootjes kijken
Loop even weg van het winkelgebied en ga naar de Nieuwe Haven, hier zie je de vissersboten de recreatiejachten het stadje binnenvaren. Er zijn wat terrasjes om een drankje te drinken, o.a. de Biet (zie hierboven).

Zonsondergang nieuwe haven Zierikzee

Boerderijwinkel Kik
De favoriet van onze dochter Maxime. Bij elke appel of peer die ze van mijn moeder krijgt, wordt er gevraagd of deze van Boer Kik komt. Verwacht geen hippe, moderne winkel, een beetje oubollig misschien zelfs wel, maar daarom is het ook zo leuk. Buiten scharrelen kippen rond en in het winkeltje koop je groenten en fruit, maar ook halen wij hier altijd ons pannenkoekenmeel.

Korte Blokweg 3, Zierikzee

Vleesboerderij Boot
Op het platteland van Kerkwerve vind je de vleesboerderij. Hier koop je vlees wat direct van de koeien komt die een stukje verderop staan. Zijn je kinderen al wat ouder, dan kun je hier goed uitleggen waar vlees vandaan komt. Ben je in de zomer in de buurt, haal dan hier allerlei lekkers voor de barbecue. In de winter koop je hier heerlijk vlees voor een stoofschotel.

www.vleesboerderijboot.nl, Kievitsweg 1, Kerkwerve

Vleesboerderij Boot in Kerkwerve

Zus en Zo’n

Bij Zus en Zo’n moeten we altijd even een kijkje nemen. In dit leuke winkeltje vind je mooie kinderkleding van babymaatjes tot tieners. Er is een tafeltje, waar kleintjes al gauw met de legoblokken beginnen te spelen. Merken die hier o.a. verkocht worden zijn Feetje, Z8, Petite Louie en Chaos & Order.

www.zusenzo-n.nl, Poststraat 16, Zierikzee

De Haven van Renesse
Een lekkere plek voor warme choco tijdens een wandeling? Ga dan naar de Haven van Renesse. Mijn broertje trouwde afgelopen jaar hier op een prachtige dag in september. Het is een no nonsense strandtent, gerund door Don. Voor de kinderen zijn er kleurplaten, stoelen en een verschoonplek. Een hapje eten kan er ook. De saté is een aanrader!

www.dehavenvanrenesse.nl, Duinwekken 5, Renesse

Strand Renesse

Our Seaside
Nog zo’n fijne strandtent is Our Seaside. Vriendelijk personeel zorgt er voor dat iedereen het er naar hun zin heeft. Het diner is wat exclusiever dan je verwacht in een strandtent, maar je kunt hier ook zeker met je kinderen terecht. Ook fijn, het is maar een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats.

www.ourseaside.nl, Duinovergang Kijkduin Rampweg 11, Renesse

De bolus
Je groeit er mee op of het is iets wat je pas op latere leeftijd leert eten: de bolus! Bij elke bakker op Schouwen Duiveland kun je wel bolussen krijgen. Zorg er wel voor dat je daarna je handen kunt wassen, die dingen plakken! Mijn tip: prik m op een vork. Lekkere bolussen koop je o.a. bij de Stadsbakker in Zierikzee of bij Sonnemans in Burgh-Haamstede. Die laatste is een klein bakkerswinkeltje waar de tijd heeft stil gestaan. Je kunt hier ook koffie drinken.

Brood- en Banketbakkerij Sonnemans, Hogeweg 13, Burgh-Haamstede

Brood- en Banketbakkerij Sonnemans Burgh-Haamstede

Bron: www.bierenappelsap.nl

   

   

       

Lees ook één van onze andere blogverhalen