Het is herfst dus ik wandel in de duinen

MAANDAG 23 OKTOBER | door: Sonja Barentsen

Is het herfst? Check! Regent het of heeft het de afgelopen dagen geregend? Check! Dan ga ik wandelen in de duinen. Er lopen enorm veel mooie onverharde wandelroutes door Zeeland, maar die zijn nu soms echt een beetje te blubberig naar mijn zin. Op de zandgrond van de duinen kun je met al die nattigheid beter terecht. Bovendien zijn er in veel wandelgebieden aan de kust zoals Oranjezon, De Manteling of Westerschouwen ook lekker veel bomen die je beschutten tegen wind en regen.

  

Zomer: watergangen
Waar ik wandel in Zeeland wisselt per seizoen. In de natte najaar- en wintermaanden loop ik dus veel aan de kust. Maar in de zomer zul je mij, bijvoorbeeld, niet in de Manteling zien. Het blijft onverminderd mooi, maar het is ook goed druk. Dan loop ik liever langs de watergangen. Daar kom je ook best wat wandelaars tegen, maar geen hordes. Dat loopt net iets relaxter. En het is er zooo mooi!

  

Voor de komende tijd plan ik vooral routes door de kustbossen. Paddestoelen zoeken, hertjes proberen te spotten (nog nooit gelukt, dus ik blijf terugkomen) en genieten van de geur van herfst.

   

   

       

Lees ook één van onze andere blogverhalen