Tips uit Zeeland

Vuurtorens

Zeeland heeft een groot aantal vuurtorens. Sommigen kun je beklimmen; het uitzicht is de moeite waard.

Lees verder

 

Zeeland Maritiem

Zeeland heeft een rijke maritieme geschiedenis en vele historische, pittoreske havens. Maar ook leuke maritieme evenementen.


Bekijk Zeeland Maritiem

 

Natuur aan de kust

Haaietanden zoeken of een natte laarzen tocht ondernemen. Je kan helemaal los gaan in de prachtige Zeeuwse natuurgebieden.

Lees verder

Cultuur

Zeeland barst van de culturele festivals, mooie musea, prachtige galeries, beeldende kunst en kunstenaars die zich laten inspireren door het Zeeuwse licht.

Lees verder

Zeeland actief verkennen

Zeeland kun je prima op een actieve manier verkennen. Op de mountainbike of per skeeler. Of maak wandeltochten over de paadjes langs de akkers of  fietstochten langs de pittoreske dorpjes en gezellige stadjes.

Lees verder

Evenementen

Van tradities zoals Straoriën tot grote festivals, waar je helemaal uit je dak gaat. Zeeland kent een paar erg leuke evenementen, waar je je prima vermaakt.

Lees verder

Strijd tegen water

Het wapen tegen de eeuwenlange strijd tegen water: de Deltawerken. Het achtste wereldwonder, de Oosterscheldekering en de andere kustverdedigingswerken zijn indrukwekkend. 

Lees verder

Damspel

Op de Kabbelaarsbank, de zandplaat aan de Brouwersdam, kom je her en der Qr-codes tegen. Deze codes zijn onderdeel van het 'Damspel'. Dat speel je op je mobiel. Superleuk om te doen!

Lees verder

Pittoresk Zeeland

Verstilde dorpspleinen, historische haventjes om in te lijsten, straten vol kinderkopjes en snoephuisjes… de pittoreske kant van Zeeland is adembenemend.

Lees verder

Zeeuwse specialiteiten

Je proeft de hele dag zout op je tong aan de Zeeuwse kust. Een goed idee om dat ´s avonds voort te zetten bij een heerlijk diner met Zeeuwse zilte zaligheden.

Lees verder

Couleur locale

Zeeland is een provincie vol tradities. Wil je het authentieke Zeeland leren kennen? Bezoek dan zeker een ringrijdwedstrijd of ga eens op de foto in klederdracht.

Lees verder

Schoonste strand 

Zeeland had ook in 2014 weer de schoonste stranden van Nederland. Het strand van Noord-Beveland was de grote winnaar.

Lees verder