Zeeland actief verkennen

Zeeland verken je op de mountainbike of op skeelers. Je maakt er ontspannen wandeltochten over kruip door sluip door paadjes langs akkers en je kunt eindeloze fietstochten maken langs pittoreske dorpjes en gezellige stadjes. En uitwaaien? Dat doe je samen met je paard aan strand. Heerlijk!

Verken Zeeland per fiets met de fietsroute app
Fietscafés, reparateurs, mooie uitzichten en leuke adresjes onderweg vind je allemaal terug op de fietsroute app. En natuurlijk kun je er je volledige route op plannen. De hele provincie Zeeland ligt aan je voeten met deze handige app.

Wandelen op het wandelroutenetwerk
Speciaal uitgezette routes langs de mooiste stukjes Zeeland leiden je langs akkers, watergangen, polders, duinen en oude dijkjes. Grote delen van het wandelnetwerk zijn speciaal aangelegd (en vaak alleen toegankelijk) voor wandelaars. In alle rust kun je precies zo ver lopen als je zelf wilt. Door het handige knooppuntensysteem kun je je wandelroute helemaal zelf plannen.

Paardrijden
Niks zo heerlijk als paardrijden op het strand. Van 16 september t/m 14 mei kun je ongelimiteerd door de branding galopperen. In het zomerseizoen kun je voor 10.00 en na 19.00 uur terecht. Achter de stranden vind je op verschillende plaatsen mooi uitgezette ruiterroutes door o.a. bossen en natuurgebieden. De routes hebben een handig knooppuntensysteem, waarmee je je eigen route uit kunt zetten.  En er is altijd wel een manege of stal in de buurt waar je een paard kunt huren.

Mountainbiken 
Op verschillende plaatsen in Zeeland zijn (deels onverharde) mountainbikeroutes uitgezet waar je je helemaal op kunt uitleven. Af en toe offroad, af en toe over kinderkopjes en altijd uitdagend. 

Skeeleren
Vlak land, strak aangelegd asfalt. Je kunt in Zeeland heerlijk skeeleren. Af en toe wel met een beetje tegenwind, maar daar word je sterk van. Er zijn een aantal speciaal uitgezette skeelerroutes die je langs mooie stukken Zeeland voeren en waar je zeker bent van een fijne skeeler ondergrond.

Strandyoga
Spieren voelen waarvan je het bestaan niet wist en tegelijk helemaal tot rust komen. Yoga is een heerlijk in- en ontspanning voor lichaam en geest. In Zeeland kun je deze sport op het strand beoefenen. Dat kan bijvoorbeeld op de Brouwersdam of op het strand van Domburg.