Zeeland maritiem

Zeeland heeft een rijke maritieme geschiedenis (Michiel de Ruyter / VOC), maar ook het huidige Zeeland heeft nog aardig wat in de maritieme pap te brokkelen.

Haven van Zierikzee
Aan deze historische haven zie je goed af dat Zierikzee vroeger een rijke handels- en vissersplaats was. Overal mooie koopmanshuizen en herenhuizen. In de haven tref je scheepvaarthistorie aan. Er liggen diverse antieke schepen die je kunt bezoeken. Ze horen bij de museumhaven van Zierikzee.

MuZEEum
De havenstad Vlissingen heeft een prachtig maritiem muZEEum. Naast heel veel scheepvaarthistorie vind je hier ook informatie over het huidige scheepvaartverkeer op de Westerschelde.

Historische werf
Vroeger waren er talloze werven in Arnemuiden. Hier werden hoogaarzen gebouwd, authentieke Zeeuwse platbodems. In het vissersdorp is alleen Historische Werf Meerman overgebleven. Hier worden nog steeds platbodems gebouwd. De werf is open voor bezoek.

Vlissingen Maritiem
Elk jaar, eind augustus, kan Michiel de Ruyter trots van zijn sokkel over de Westerschelde uitkijken.Dan vindt Vlissingen Maritiem plaats. Een groots

en gezellig maritiem evenement, waarbij marineschepen maar ook historische driemasters Vlissingen aandoen. In de stad zelf is dan veel maritiem vertier met shantykoren en lekker eten en drinken.

Van Loon Hardzeildagen

Deze historische zeilwedstrijd vindt in juli op het Veerse Meer plaats.

Begin twintigste eeuw werd deze wedstrijd voor platbodems bedacht door garnalenvissers die zich verveelden. Tegenwoordig wordt de wedstrijd nog steeds gehouden op prachtige authentieke platbodems, waaronder veel Zeeuwse Hoogaarzen.

Maritieme badplaats Breskens

Ook Breskens neemt maritiem een belangrijke plaats in, met een eigen vissershaven en moderne jachthaven met 850 ligplaatsen. Het aan- en afvaren van de enorme zeeschepen op de Westerschelde zorgt altijd voor vertier. Verder is het Visserij Museum is een bezoek waard.