Bijzonder Zeeland

Zeeland biedt je bijzondere overnachtingen. Je kunt er slapen in een slot. Of in gerestaureerde bakkeet. En wat dacht je van een overnachting in de watertoren van Vlissingen. Zo’n uitzicht heb je nergens. Zeeland is een land van contrasten. Dat zie je in alles terug. De ruige zee. Het zachte zomerfruit. En overal unieke adressen waar je een bijzondere kant van Zeeland ontdekt.

Slot Moermond in Renesse

Het Slot Moermond ziet eruit zoals je het in je dromen zou bedenken. Met een prachtige, brede oprijlaan en een mooie slotgracht. Het slot stamt oorspronkelijk uit de 13de eeuw. Het wordt omarmd door het landgoed Moermond. Dit is een beschermd natuurgebied. Het slot zelf is alleen beschikbaar voor besloten gelegenheden. Overnachten kan in het sfeervolle Landgoed Hotel.

Kasteel Westhove in Oostkapelle

Aan kasteel Westhove is goed te zien, dat het ooit een machtig kasteel was. Het middeleeuwse kasteel had een voorburcht en hoofdgebouw, met slotgrachten, wallen, bruggen, poorten en torens. Nu resten alleen nog de onderste delen van enkele torens. En enkele delen van muurwerk. Maar indrukwekkend is het nog altijd! In Kasteel Westhove vind je een hostel. De kamers zijn in het kasteel. Of in een van de twee koetshuizen. Vanaf beide terrassen heb je een fantastisch uitzicht op het duinlandschap om je heen. Het kasteel is een topbestemming voor kinderen.

Oostkapelle

Stayokay Hostel Domburg

 • groepsaccommodatie
 • overnachten
 • oostkapelle

Op 't Hof Olmenstein in Kloetinge

Zeeuwse boerderijen hadden vroeger soms een bakhuis, of bakkeet. In de bakkeet werd brood gebakken in een oven die van buitenaf werd gestookt. Er werd ook vlees gebraden en men deed er de was. Op ’t Hof Olmenstein is het mogelijk om in de gerestaureerde bakkeet te overnachten. Het is een vrijstaand, geheel gerenoveerd huis met veel authentieke elementen. Om het huis heen ligt een ruime tuin. Bij mooi weer opent de theetuin. Mee lekkere hebakjes, uit eigen oven.

Gevangentoren in Vlissingen

De Gevangentoren op de boulevard in Vlissingen is een overblijfsel van de Westpoort. Deze stamt uit de 16e eeuw. De toren wordt ook de 'Bomvrije' genoemd. Bovenin de toren is een luxe suite. Vanuit je bed heb je door de vier ramen een fantastisch uitzicht. Over de Westerschelde en de boulevard. Natuurlijk kun je ook naar buiten. Je loopt dan op de oude ‘kantelen’. Geniet van het schitterende uitzicht. Kijk in alle windrichtingen. En droom van verre bestemmingen.

Watertoren in Vlissingen

Overnacht in de watertoren vlakbij het strand. De watertoren dateert van 1896. Maar natuurlijk is deze volledig gerestaureerd. Beeld je in! In de torenkap heb je een onmetelijk uitzicht over zee en het eiland Walcheren. En dat is niet alles. Op zo’n 36 meter hoogte heeft de watertoren een unieke uitkijktoren. De watertoren biedt ruimte aan groepen van maximaal 16 personen. Het strand en de boulevard van Vlissingen zijn op loopafstand

Waterlodge in Goes

Overnachten in een huis op het water, tussen de boten. Dat kan in de sfeervolle jachthaven bij het Goese Sas. Geniet van de sfeer in de jachthaven. Zonder zelf de zee op te gaan. De Waterlodge is ideaal voor mensen die duiken of vissen. Of met de fiets de omgeving willen verkennen. Het Goese Sas ligt aan de monding van het havenkanaal vanuit Goes in de Oosterschelde. De dijk bij het Goese Sas is in trek bij badgasten. Dat geldt ook voor de oevers van het havenkanaal. Duikers hebben hier prima duikstekken. Zin in iets lekkers? Strijk dan neer op het terras van ’t Loze Vissertje. Een begrip in de omgeving. En ver daarbuiten.

Zeeuwse knop in Wolphaartsdijk

Bij de Kunstwei kun je overnachten in een ‘Knoert’. Dit is een ronde tent die op een Zeeuwse knop lijkt. De Knoert is bedacht door de Zeeuwse kunstenaar Rob Hebing. Hij keek hiervoor met een schuin oog naar de Yurt. Die tent gebruiken nomaden in Mongolië. Is de ‘Knoert’ bezet, kies dan voor één van de andere overnachtingsmogelijkheden. De Yurt of de Tipi bijvoorbeeld. En wat te denken van de B-one; een kunstwerk van kunstenaar Gertjan van der Hoeven. Ook een Zeeuw. Het is een grote buitenbedstede voor 2 personen. Een bijzondere plek om te overnachten.

Wolphaartsdijk

Natuur kamperen De Kunstwei

 • kamperen
 • verhuurcaravan
 • caravan
 • bungalowtent
 • tent
 • verhuur
 • overnachten
 • wolphaartsdijk

Gastenverblijf Waterfront in Tholen

Heerlijk slapen, goed ontwaken, een solide baken. De belofte van B&B Gastenverblijf Waterfront zegt alles. Vanuit comfortabele kamers kijk je uit over de jachthaven en de stad Tholen. Het terras ligt direct aan het water. Kom je met de boot, meer dan af aan de eigen aanlegsteiger. Voor vissers is er volop zoet en zout water in de omgeving. Voor fietsers zijn er fietsroutes te over.

’t Hof Acht is meer dan Duizend in Ovezande

’t Hof Acht is meer dan Duizend is een monumentale boerderij in de Zak van Zuid-Beveland. Je vindt hier kronkelende dijken, schilderachtige dorpen, oude polders en zonnige fruitboomgaarden. Het Wagenhuis is een sfeervol vakantieverblijf. Ook je paard is hier welkom. Hiervoor zijn in de Zeeuwse boerenschuur 3 luxe paardenstallen voorzien.

Pipowagen in Stellendam

Op boerderijcamping Woutrinahoeve is het boerengezellig. Hier slaap je in een heuse pipowagen. Een vakantiehuis op wielen. Tussen prachtige oude fruitbomen. Dat is een belevenis voor de kinderen! Stellendam zelf staat bekend om de garnalen (hornet) en de visserijhaven. En natuurlijk zijn er stranden. Wel 25 kilometer lang!

Gerelateerde tags: