Gratis camperplaatsen in Zeeland

Campers zijn bijzonder welkom in Zeeland. En ze zijn populair. Geen enkele andere vakantie bied je zo veel vrijheid. Je kunt op iedere plaats net zo lang, of net zo kort, blijven als je zelf wilt. In Zeeland zijn steeds nieuwe overkanten om te ontdekken. Volg een toeristische route van de ANWB. Of bepaal je eigen route. Gewoon door van dag tot dag te bekijken waar je gevoel je heen brengt.

Campers kunnen op tal van Zeeuwse campings terecht. Zij hebben vaak speciale plaatsen voor campers. Sommige camperaars kiezen hier bewust voor. Andere camperaars kiezen liever voor een eenvoudige camperplaats. Hier zijn geen of nauwelijks faciliteiten. Daar staat tegenover dat je ook weinig of niets betaalt.

Volgens Camperclub Nederland zijn er in totaal 11 gratis camperplaatsen in Zeeland. Daar kunnen in totaal 45 campers staan.

Hansweert (Werfdijk / Voorhaven) 5 plaatsen

Hansweert is een dorp aan de Westerschelde. Met twee kanalen in de buurt. Het Kanaal door Zuid-Beveland en het Schelde-Rijnkanaal.

Graauw (Zandbergsestraat) 1 plaats
Paal (Zeedijk vd Alsteinpolder) 1 plaats
Emmadorp (Emmaweg) 1 plaats

Graauw ligt zuidwestelijk van het Verdronken Land van Saeftinghe. Een uitgestrekt schorrengebied. Nabij Graauw ligt de kleine getijhaven Paal. In Emmadorp is het bezoekerscentrum van Het Zeeuwse Landschap.

Vogelwaarde (Populierenstraat) 2 plaatsen

De naam Vogelwaarde is ontleend aan de kreek De Vogel. De ligt tussen Vogelwaarde en Hengstdijk ligt. Op camping De Vogel zijn enkele camperplaatsen.

Hulst (Havenfort, na 17u gratis) 15 plaatsen

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Het is een Bourgondische stad. Met een modern winkelaanbod. En Reynaert de Vos.

Westdorpe (Bernhardstraat) 2 plaatsen

Het natuurgebied bij Westdorpe heet Canisvliet. Een gebied van kreekresten, bossen en vochtige weilanden. Mooi en bijzonder is het kruipend moerasscherm. Een in Nederland heel zeldzaam familielid van de selderij.

Axel (Kinderdijk) 2 plaatsen

In de streek heten Axelaars vaak êêrpelkappers. Een bezoek aan Museum Het Warenhuis is een unieke ervaring. Durf jij het barcodespel te spelen?

Sas van Gent (Binnenhaven) 4 plaatsen

Sas van Gent ligt aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. België is vlakbij. De stad heet met carnaval Betekoppenstad. De naam verwijst naar de suikerbietenindustrie Volgens de overlevering zou Sas van Gent een van de oudste carnavalssteden van Nederland zijn.

Terneuzen (Binnenvaartweg) 4 plaatsen en (Haarmanweg) 4 plaatsen

Bekijk het imposante sluizencomplex van Terneuzen. Het Portaal van Vlaanderen is een toeristisch haveninformatiecentrum. Hier kom je alles te weten over de sluizen, drukke scheepvaart en de havens. Bezoek de brugkelder en portaaltoren.

Kloosterzande (Hulsterweg) 2 plaatsen

Vroeg kwam het veer Kruiningen – Perkpolder hier aan. Zeeuws-Vlaanderen, ‘Het landje apart’, biedt prachtige vergezichten. In Hotel de Linde vind je de pierbol. Een spelletjeshal met oud Hollandse spelen.