Met de rolstoel de Zeeuwse stranden op

Een dag aan het Zeeuwse strand biedt eindeloos plezier. Voor iedereen. Met of zonder beperking. Zeeland besteedt veel aandacht aan de toegankelijkheid van de stranden. Voor gasten met een beperking. Zo is een heerlijke, ontspannen stranddag voor zoveel mogelijk mensen mogelijk. Veel duinovergangen hebben speciale parkeerplaatsen. Er zijn aangepaste duinovergangen. En verharde (betonnen) paden tot op het strand. Ook zijn er op verschillende stranden aangepaste toiletten. En zijn er speciale rolstoelen waarmee je het strand op kunt. De strandrolstoelen.

Geniet van een dag aan het strand met een strandrolstoel. Deze rolstoel, strandjutter genaamd, is gratis te gebruiken. Met zachte en brede luchtbanden. Daarmee rij je gemakkelijk in het (mulle) zand. Ook zijn ze bestand tegen zeewater. Je kunt dus zelfs een stuk het water in. Bij verschillende badposten en strandpaviljoens is een strandrolstoel aanwezig.

Uitleenadressen elektrische strandrolstoel

Op Noord-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland hebben enkele strandwachtposten een elektrische strandrolstoel. Deze kun je huren tegen een kleine vergoeding.

Domburg

Feminine, Badstraat 3 0118-584450

Vlissingen

Strandwacht Vlissingen 0118-412625

Oostkapelle

Strandwacht Oostkapelle 0118-583577

Zoutelande

Strandwacht Zoutelande 0118-561620

Noord-Beveland

Strandpaviljoen de Banjaard 0113-371060

Renesse

Paviljoen Blasa Bloesa 0111-461688

Gator

In Dishoek kunnen mindervalide badgasten gebruik maken van een gator. Dit is een ‘rittenservice’. Je wordt hiermee over de duinen gereden. Naar je plaats van bestemming. Een gator is een klein en open dieselvoertuig. Uitermate geschikt dus voor ritten over strand en duinen. Aanvragen lopen via de reddingspost 0118-551341.

CadWeazle

Heel uitdagend is de off roadrolstoel met de naam CadWeazle. Je kunt hiermee over het strand rijden. Maar ook in het bos. Geniet van een tocht over onverharde paden en wegen. Je komt hiermee op plaatsen waarvan je misschien dacht je er nooit meer zou komen. Met je eigen joystick in de hand bestuur je je eigen terreinrolstoel. Je kunt de CadWeazle huren van stichting natuurlijk toegankelijk .
De stichting heeft in het hoogseizoen de volgende uitleenlocaties:

Nieuwvliet

Stichting Windekind
telefoon: 06 – 11351955
www.aangepast-vakantieverblijf.nl

Vlissingen

Momenteel onbekend

Noord-Beveland

Strandpaviljoen De Banjaard
telefoon: 0113 – 371060
www.banjaardstrand.nl

Renesse

Hotel-congrescentrum De Zeeuwse Stromen
telefoon: 0111 – 462040
www.zeeuwsestromen.nl

Off Road Solutions in Oostkapelle

Het bedrijf Off Road Solutions in Oostkapelle biedt diverse mogelijkheden voor mensen met een functionele beperking. Met een uitgebreid verhuuraanbod om stranden, bossen en andere natuurgebieden te bezoeken. Bijzonder is bijvoorbeeld de Tiralo. Een comfortabele stretcher waarop je heerlijk kunt ontspannen. De drijvers rondom zorgen ervoor dat je echt het water in kunt. Je kunt drijven en het water voelen. Dichter bij de zwemervaring kom je niet.