Praktische info

Hulp, zorg en andere praktische diensten

Komt er een kink in de kabel van je vakantie dan wil je die zo snel mogelijk opgelost hebben zodat je weer verder kunt met zorgeloos genieten. Daarom hebben we hulpdiensten zoals ambulance, politie, brandweer, ziekenhuizen maar ook dokters en apotheken in een handig overzicht geplaatst. Ook voor andere praktische zaken (van garages tot bibliotheken) kun je in dit overzicht terecht.

Vervoer

Er zijn talloze manieren om in Zeeland van A naar B te komen. Het vlakke Zeeuwse land is perfect per huurfiets te verkennen en je kunt met een pontje van het ene eiland naar het andere eiland varen. Maar je kunt ook een huifkar of scooter huren. Of neem de cabriobus.

Maak kennis met alle manieren om Zeeland te verkennen

Fietsverhuur

Zeeland is heerlijk om te verkennen per fiets. Volop goede fietspaden en volop prachtige natuur, dijken, duinen en zee om over uit te kijken. Je hoeft je fiets niet helemaal mee te sjouwen op vakantie. Er zijn in de gehele provincie talloze goede adressen voor het huren van allerlei soorten fietsen.

Overzicht met fietsverhuurbedrijven

Strandvoorzieningen

Op zoek naar informatie over een veilig dagje naar het strand? Hier vind je tips over veilige en schone stranden en over bewaakte stranden. En wil je weten welke stranden een strandpaviljoen, douche, toilet, speeltuin of andere voorzieningen hebben? Je vindt het in het overzicht met stranden.

Vakantie met zorg

Ook als je zorg nodig hebt op vakantie is Zeeland een perfecte vakantiebestemming. Zeeland heeft een groot aantal accommodaties waar toegankelijkheid geen probleem is. Bovendien heeft Zeeland volop mogelijkheden voor dagjes uit, geschikt voor mensen met een beperking.

Meer over vakantie met zorg