Wandel en fiets routeplanner in Zeeland

Plan je route door Zeeland

Wandel- en fietsrouteplanner in Zeeland

Als je wilt fietsen of wandelen in Zeeland, maak je gebruik van het knooppuntennetwerk. Je kunt hiermee zelf je ideale fiets- of wandelroute samenstellen. De mobiele routeplanner van VVV Zeeland is daarbij een handig hulpmiddel. Je plant thuis of onderweg je route in de routeplanner en op locatie kun je deze weer oproepen.

Fietsen

Je kunt ook kiezen voor de ZeelandApp. Met deze app kies je een door ons samengestelde route. Je kunt belevend fietsen of wandelen, waarbij de omgeving een deel van je route vormt. Bekijk bijvoorbeeld een bunker van binnen tijdens je wandeltocht. Of bezoek een boerderij en neem een paar streekproducten mee. De informatie in de Zeelandapp die je bij je gekozen route vindt, helpt je om alvast in de sfeer te komen.

Routeplanner bezienswaardigheden

Langs de routes zijn er allerlei bezienswaardigheden. Deze staan op de kaart in de ZeelandApp en in de mobiele routeplanner aangegeven. Zo kun je onderweg uitkijken naar de dingen die op jouw kaart aangegeven staan.

Mobiele routeplanner fietscafé

Als je wat wil drinken, of een dringende sanitaire stop moet maken, kun je naar een van de Fietscafés. Een fietscafé is duidelijk herkenbaar aan een speciaal ontworpen gevelbord. De fietscafés langs jouw route staan als symbool aangegeven op de routekaart.

Fietsverhuur

Ook kun je op de kaart zien waar je fietsen kunt huren. Handig als je op vakantie bent en je fiets niet hebt meegenomen.

Veers Verleden

In de ZeelandApp en de mobiele routeplanner vind je ook de interactieve wandelroutes door het Veers Verleden. Ga samen met de kunstenaar, de onderzoeker of de avonturier op stap. Aan de hand van filmpjes en het landschap waar je doorheen wandelt, komt het Veers Verleden tot leven.

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk en de vele Fietscafés langs de routes zijn daarbij doorslaggevend. Routebureau Zeeland is constant met verbeteringen bezig op en rond het fietsknooppuntensysteem. Zo zorgen we ervoor dat jij optimaal kunt genieten van fietsen op de grens van land en water!