Evenement

Tentoonstelling Vincent Icke: Alien Art

12 T/M 30 SEP

Vincent Icke is hoogleraar Theoretische Sterrenkunde aan de Universiteit Leiden, bijzonder hoogleraar Kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam, was als hoogleraar in 2002-2003 verbonden aan de Universiteit van Florence, is beeldend kunstenaar en publicist. Hij was al eerder kunstenaar dan wetenschapper. Thuis, als kind scherpte zijn aangeboren talenten zich al door technische aanwijzingen van vader, kunstschilder Cor Icke.

Op de universiteit ontwikkelde de wetenschapper zich, daarnaast kon de kunstenaar het niet laten,  hield zijn jonge gezin met zijn etsen zelfs in leven. Na vele omzwervingen weer terug in Nederland kreeg hij zijn professionele kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie.

Daar adviseerden zijn medestudenten hem om ook zijn wetenschappelijke werk te gebruiken als inspiratiebron. Het Heelal verbeeld, de wetenschappelijke feiten voorbij.

Onderzoek alles, met passie en precisie, is de levensinstelling van Vincent Icke.

Hijzelf zegt dat dit het logisch samenspel van de kunstenaar en de wetenschapper in hem verklaart. Als wetenschapper onderzoekt hij niet alleen de nog onverklaarde verschijnselen in het Heelal, maar brengt zijn bevindingen gepassioneerd over op zijn gehoor, van alle leeftijden en achtergronden. Hij wil iedereen laten meedelen in zijn verwondering en ontzag voor de natuur.

Lees verder vanaf 0,00
Kenmerken:

Meer zoals deze

Goedereede
NIEUW
15 DECEMBER

Workshop natuurfotografie op de Strandhaak

  • evenement
  • goedereede
Scharendijke
29 APR T/M 30 SEP

Yoga on the beach

  • evenement
  • scharendijke