Over deze locatie

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum over de natuur en landschap van Zeeland. Hier ontdek je hoe hoe wind, water en de mens het Zeeuwse landschap hebben gevormd. Maak kennis met het leven in de Oosterschelde middels één van de zeeaquaria of zet een VR bril op en waan je direct in de Manteling van Walcheren, het verdronken land van Saefthinge of de Zwaakse Weel. 
Leer meer over de verdronken dorpen van Zeeland of ontdek hoeveel kilometers dijken het deltagebied telt!

In de wisseltentoonstelling 'Van Mammoet tot spijkerbroek, over klimaat en de kracht van de natuur' leer je op een interactieve manier meer over het klimaat en hoe je zelf duurzamer kunt leven. Op gezette tijden (kijk hiervoor op onze website) is het klimaatLAB  geopend en kun je zelf aan de slag gaan met windenergie, water en nog veel meer.

Een 2,5 hectare grote landschapstuin is onderdeel van het museum. Hier krijg je 'in het echt' een indruk van de verschillende landschapstypen en de natuur van Zeeland. Kinderen kunnen zelf met netjes en zoekkaarten waterdiertjes vangen of het Mottekasteel beklimmen.

Breng ook een bezoekje aan het gezellige museumcafé of de museumwinkel. Terra Maris organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies voor jong en oud.

Contactgegevens & Openingstijden

Openingstijden

Contactgegevens

Duinvlietweg 6
4356 ND
Oostkapelle
info@terramaris.nl
0118-582620


Bekijk route