Duiklocatie:Pijlers Zeelandbrug (32)

Deel deze pagina: Tell a friend

Duiklocatie:Pijlers Zeelandbrug (32)

Zierikzee (Schouwen-Duiveland)

 • Nummer duiklocatie: 32

Beschrijving

Waar je ook gaat duiken in de Oosterschelde, het is er prachtig en je ziet er veel waterplanten en -dieren. Een tip speciaal voor jou: ga duiken bij de Zeelandbrug of het Galjoen zonder poen.

Duiken bij de Zeelandbrug in de Oosterschelde is een ware belevenis. Het is een van de mooiste, maar ook drukste, duikstekken van Nederland. De eerste pijler van de Zeelandbrug is prachtig begroeid. Er is zó veel te zien! Kreeft, krab, snotolven, sepia’s, naaktslakken, zeesterren, zeebaarzen, botervissen, slijmvissen, grondels en schol.

Bij Wemeldinge, waar de dijk een knik richting de Oosterschelde maakt, ligt duikplaats ‘de Hoek’. Duikend het wrak ‘Galjoen zonder poen’ ontdekken? Spannend! Het wrak ‘Galjoen zonder poen’ is te vinden door op de dijk, precies op de scheiding tussen beton en basalt, te

gaan staan. Vanaf dat punt moet je het kompas naar het noorden volgen. Het wrak ligt op 5 minuten zwemmen vanuit de kust, op zo’n 25 meter diepte.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:Pijlers Zeelandbrug (32)
 • Adres
  Galgelaan Zierikzee

Omgeving

Ligging

4000 meter
 • Openbaar parkeren (gratis)
 • Beschermd natuurgebied/landschap
 • Bij/aan een meer
 • Bij stad/dorp
Zeelandbrug 24 uur p/dag
Restaurant de Zeelandbrug

Kenmerken

Voorzieningen

 • Restaurant

Algemeen

22 m
50 m

In het voorjaar is dit de bekende plaats waar de sepia's hun eieren komen afzetten. In de zomer wordt er soms een zeepaardje gesignaleerd.

De Zeelandbrug was niet alleen een interessante duikplaats vanwege de uitbundige begroeiing van de pijlers, maar ook vanwege de rond de pijlers vrij zwemmende harders en zeebaarsen.
Grote gedeelte's van de pijlers zijn begroeid met de tubularia indivisa, een bloemachtig neteldiertje, vandaar ook waatschijnlijk de vele soorten naaktslakken die je hier kan tegenkomen. Aan de basis van de pijlers, tussen de oesters en mosselen zit meestal ook wel een galthea kreeftje verstopt. Hopelijk herstelt het onderwaterleven zich spoedig.

Voorwaarden

Duiken bij de eerste twee pijlers van de Zeelandbrug is toegestaan. Duiken bij de andere pijlers is niet toegestaan! Laat de toegangsweg naar de duikplaats vrij voor hulpdiensten. Parkeer alleen in de aangegeven parkeervakken.

Kenmerken

 • Oosterschelde
 • Duiken
Ruim water
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee